Vesimittarit etäluettaviksi

Vesimittaus siirtyy etäluentaan. Uusien etäluettavien mittarien asennukset käynnistyivät kesällä 2022 pilotilla ja mittareiden vaihto etenee nyt alueittain.

Vesimittaus siirtyy etäluentaan.

Ajantasaista tietoa veden kulutuksesta

Etäluettavat mittarit mahdollistavat todelliseen veden kulutukseen perustuvan ajantasaisen laskutuksen. Kun kiinteistöön on asennettu etäluettava vesimittari, lukemia ei enää tarvitse Energialle erikseen ilmoittaa. Mittari siirtää asiakkaan vesimittarin lukemat Energialle tietoverkon välityksellä.

Etäluettavat vesimittarit helpottavat myös veden kulutuksen ajantasaista seurantaa. Lisäksi mittareiden tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää vesiverkon valvonnassa.

Yhteydenotto asiakkaalle - kuvituskuva

Näin mittarinvaihto tapahtuu

Etäluettavien vesimittareiden asentaminen alkoi Mattilan, Mäntylän ja Kuuselan alueen kiinteistöissä tammikuussa 2023 ja asiakkaat saivat siitä kirjeen viime vuoden lopulla. Mittareita vaihdetaan nyt myös Karhuvuoren alueella. Mittarin vaihtotyön tekee Elveran vesihuollon asentaja.  Vaihto sovitaan asiakkaan kanssa yhteydenotolla etukäteen ja vaihto ei maksa mitään asiakkaalle.

etäluettava vesimittari

Näillä alueilla mittareita vaihdetaan*

  • loppuvuodesta 2022 pilottialueena Ruoholampi
  • tammikuusta 2023 alkaen Mattila, Mäntylä, Kuusela
  • helmikuusta 2023 alkaen Karhuvuori
  • maaliskuusta 2023 alkaen Mustola, Mälkiä, Pajarila ja Pontus
  • lokakuusta 2023 alkaen Skinnarila, Tirilä, Harapainen, Reijola ja Myllymäki

*listalle julkaistaan kaupunginosat sitä mukaa, kun asiakkaille lähetetään tiedotteet tulevasta mittarinvaihdosta

Lappeenrannan Energian MinunEnergia ja MinunLiittymä ovat sähköisiä palvelukanaviamme

Asioi sähköisesti

Hoida asioitasi kätevästi maksuttomissa onlinepalveluissamme. MinunEnergia-palvelumme palvelee 24/7 kotisi, kiinteistösi tai mökkisi sähkön ja lämmön sopimus-, lasku- ja kulutusasioissasi sekä veden sopimus- ja kulutustietoasioissasi.

MinunLiittymä-palvelumme palvelee 24/7 sähkön, lämmön ja veden liittymätilauksissasi. Voit sekä tilata uudet liittymät, että tehdä muutoksia olemassa oleviin liittymiin. Voit myös seurata tilauksen etenemistä sähköisesti MinunEnergiassa.

Siirry MinunEnergiaan Siirry MinunLiittymään

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.