Sähköverot tilitetään valtiolle

Sähkölaskulla peritään sähkön siirtomaksujen yhteydessä sähköveroa.
Lappeenrannan Energia
|
Sähkölaskulla peritään sähkön siirtomaksujen yhteydessä sähköveroa.
Vero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Sähköveromalli on kaksiportainen ja perustuu Lakiin sähkön ja eräiden polttoaineiden valmisteverosta (1260/96).

Sähköverkkoyhtiömme laskuttaa sähköveron siirtomaksun yhteydessä ja tilittää sähköveromaksut edelleen valtiolle.

Sähkön veroluokkia on 2, veroluokka I ja veroluokka II. Suurin osa sähkönkäyttäjistämme (kuluttaja-asiakkaat, valtaosa yrityksistä ja maatalous) kuuluvat veroluokkaan I. Veroluokkaan II, ovat oikeutettuja teollista valmistus- ja ammattimaista kasvihuonetoimintaa harjoittavat yhtiöt.

Veroluokkaan II hakeutuvan yrityksen tulee selvittää, onko yhtiön toiminta veroluokkaan II oikeuttavaa toimintaa. Lisätietoa sähköveroluokista saat vero.fi -sivulta. Muuttaaksesi sopimuksesi veroluokkaa, tulee yrityksesi täyttää sähköverovakuutus-lomake ja palauttaa se Lappeenrannan Energia Oy.n asiakaspalveluun tai lähettää vakuutus sähköisenä osoitteeseen laskutus [at] lreoy.fi.

Tiesithän, että sähköntuottajan, joka tuottaa sähköä alle 100 kVA:n tehoisella generaattorilla, ei tarvitse maksaa sähköveroa tuotannostaan? Sähköveroa ei maksa myöskään nimellisteholtaan yli 100 kVA:n tuottaja, jonka vuosituotanto on enintään 800 000 kWh.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.