Sähkön alkuperä ja hankinta

Lappeenrannan Energia panostaa ympäristöystävällisen sähkön hankintaan.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energia panostaa ympäristöystävällisen sähköenergian hankintaan.
Lappeenrannan Energia Oy hankkii pääosan myymästään sähköstä sähköpörssistä ja Kaukaan Voima Oy:n biovoimalaitoksesta. Lisäksi Lappeenrannan Energia Oy on osakkaana Suomen Hyötytuuli Oy:ssä.

Kaukaan Voiman voimalaitos on Lappeenrannan Energian ja Pohjolan Voiman yhteisesti omistama moderni biovoimalaitos, joka tuottaa lämpöä ja sähköä UPM:n Kaukaan tehtaiden ja Lappeenrannan Energian käyttöön. Sähkö tuotetaan ympäristön kannalta tehokkaasti lämmön kanssa yhteistuotantona.

Lappeenrannan Energian vuonna 2017 myymän sähkön alkuperä

Vuonna 2017 myymämme sähkön alkuperästä uusiutuvia energialähteitä oli 22,70 %, fossiilisia energialähteitä ja turvetta 38,10 % sekä ydinvoimaa 39,20 %. Myymästämme sähköstä 65 % on hankittu sähköpörssistä.
 
Lappeenrannan Energian myymät EKOenergia-tuotteet on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, Tuulivoima tuotettiin 100 %:sti tuulella ja Metsävoima 100 %:sti puupohjaisella polttoaineella. Uusiutuvista myytiin vuonna 2017 ympäristösähkönä 10 %-yksikköä.
 
Myymämme sähkön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 235 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,08 mg/kWh.

Lappeenrannan Energian hankkiman sähkön energialähteet vuodelta 2017.

Metsävoima

Metsävoima on tuotettu 100%:sti puupohjaisilla polttoaineilla Kaukaan Voiman biovoimalaitoksessa. Laitoksen tuotannolle on myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton hyväksymä EKOenergia-merkki.

Metsävoiman hiilidioksidin ominaispäästöt ovat 0 g/kWh.

Tuulivoima

Tuulivoima on tuotettu 100%:sti tuulella Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulipuistoissa. Tuulipuistojen tuotanto on saanut Suomen luonnonsuojeluliiton hyväksymän EKOenergia-merkin.

Tuulivoiman hiilidioksidin ominaispäästöt ovat 0 g/kWh.

Perusvoima

Perusvoima hankitaan pääosin sähköpörssistä ja Kaukaan Voima Oy:n biovoimalaitoksesta.
 
Vuonna 2017 myymämme Perusvoiman energialähdejakauma oli 22,70 % uusiutuvia energialähteitä, 38,10 % fossiilisia energialähteitä ja turvetta sekä 39,20 % ydinvoimaa. Myymästämme sähköstä 65 % on hankittu sähköpörssistä.
 
Perusvoiman hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 235 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,08 mg/kWh.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.