Lisää asumismukavuutta kaukolämmöllä

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen, helppokäyttöinen ja luotettava valinta.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
lappeenrannan-energia-kaukolampo
Uuden kodin rakentajalla on monta asiaa päätettävänään materiaalivalinnoista ja pohjapiirroksesta aina lämmitysmuodon valintaan. Lappeenrantalaisen Panu Kärrin perhe valitsi kaukolämmön.

En ole kovin kiinnostunut teknisestä nikkaroinnista, joten kaukolämpö oli juuri meille sopiva vaihtoehto”, Kärri kertoo.

Kärrit liittyivät vaivatta kaukolämpöverkostoon

Kärrien siniharmaa puutalo sijaitsee Lappeenrannan keskustan tuntumassa. Nelihenkinen perhe muutti alueelle 3,5 vuotta sitten ja viihtyy hyvin. Seutu oli jo entuudestaan tuttu, sillä Panun lapsuudenkoti sijaitsee vieressä. Talo rakennettiin pitkälti talkoovoimin pariskunnan isien ja kirvesmiehen avustuksella.

Talon rakennusvaiheessa tuli päätettäväksi myös valittava lämmitystapa. “Pohdimme vaimoni kanssa laajasti eri lämmitysvaihtoehtojen välillä. Kaukolämpöön päädyimme sen vaivattomuuden ja sen hetkisen matalan hintatason vuoksi. Lisäksi kaukolämpö tuntui turvalliselta ja helppokäyttöiseltä”, Panu sanoo ja jatkaa "Kaukolämmön käyttö on kyllä ollut huoletonta. Kertaakaan ei ole tarvinnut pohtia, tuleeko lämpöä."

MinunEnergia apuna kulutuksen seurannassa

Panu kertoo pariskunnan energiankulutustapojen muuttuneen omakotitaloon muuttamisen myötä. “Aikaisemmin olimme energian suhteen hövelimpiä, mutta omakotitaloon muutettuamme olemme tehneet monia säästötoimia. Vaihdoimme esimerkiksi melkein heti muuton jälkeen halogeenit energiatehokkaampiin LED-valoihin ja sammuttelemme käyttämättömiä sähkölaitteita useammin”, Kärri listaa.

lappeenrannan-energia-minunenergia-kaukolampo

 

Panu kertoo seuraavansa perheen sähkön- ja lämmönkulutusta Lappeenrannan Energian sähköisessä MinunEnergia-palvelussa noin kuukauden, parin välein: “On kiinnostavaa seurata, miten esimerkiksi kovat pakkaset vaikuttavat kaukolämmön kulutukseen. MinunEnergia-palvelu on toiminut hyvin myös asiakaspalvelutilanteissa eikä puhelinsoittoja ole tarvittu”.

MinunEnergia-palvelun käyttöönoton jälkeen kaikki asiointi sähkö- ja kaukolämpöasioissa on hoitunut helposti netin kautta.

Ympäristöystävällistä kaukolämpöä

Kaukolämpöön päädytään usein sen helppouden, toimintavarmuuden ja matalien aloitus- ja käyttökustannusten vuoksi. Lappeenrannan Energian kaukolämpö on myös ympäristöystävällistä, sillä suurin osa kaukolämpöenergiasta tuotetaan keskitetysti yhdessä paikassa Kaukaan Voiman biovoimalaitoksessa. “Valintaan vaikuttaa myös pitkäikäiset laitteet. Kaukolämpölaitteiston pääkomponentti, eli lämmönvaihdin voi kestää jopa 45 vuotta”, kertoo suunnittelusta ja liittymien rakentamisesta vastaava verkostomestari Eero Toivola Lappeenrannan Energialta.

Lappeenrannan Energialla on yli 5 000 kaukolämpöasiakasta. Niistä omakotitalouksia on noin 3 600. Kaukolämpöasiakkaat ovat hyvissä käsissä. Lappeenrannan Energiaverkkojen päivystysnumero palvelee vikatilanteissa 24/7 numerossa 020 690 401 (mpm/pvm).

lappeenrannan-energia-lampo-kulutus

Kaukolämmön edut

 ympäristöystävällinen
 toimintavarma
 kilpailukykyinen hinta
 huoleton
 edullinen aloitusinvestointi
 vakaa hintakehitys

Teksti: Anna Karhu, Kuvat: Tuomas Jussila

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.