Lämpöä tulee varmasti

Kertakatselmuksesta saatiin tietoa kolmen asunnon yhtiön korjaussuunnitelmaan.
Lappeenrannan Energia
|
Savonkadun rivitalo lämpiää kaukolämmöllä
Savonkadulla sijaitsevan rivitalon asukkaat ovat tyytyväisiä kaukolämpöön. Tänä vuonna toteutetun kertakatselmuksen ansiosta korjausvaroja voidaan ohjata muihin kohteisiin.

Mitä tulee mieleen Lappeenrannan Energiasta, Artur Schütt?

- Varma. Ja oranssi! Yrityksen logohan on oranssi, Schütt nauraa.

Oranssi on jäänyt mieleen ainakin yrityksen uutiskirjeestä, josta Savonkadulla rivitalossa perheensä kanssa asuva Schütt on saanut vinkkejä taloyhtiön kaukolämpöön ja energiansäästöön liittyen.

Artur Schutt

Artur Schütt on hallituksen jäsenenä vuonna 1999 rakennetussa rivitaloyhtiössä, jossa on kolme huoneistoa ja yhteensä noin 335 neliötä. Hän toimii yhtiössä myös isännöitsijänä.

Taloyhtiö on ollut alusta saakka kaukolämmössä. Laitteisto on toiminut pääosin hyvin. Ainoa korjaus tehtiin pari vuotta sitten, kun paisunta-astia vaihdettiin.

Kertakatselmus korjaussuunnitelman tueksi

Tämän vuoden aikana taloyhtiö tilasi Lappeenrannan Energialta kertakatselmuksen.

- Piti selvittää missä kunnossa laitteisto on, että voimme tehdä korjaussuunnitelman seuraavaksi viideksi, jopa kymmeneksi vuodeksi. Rahaa voidaan ohjata muihin korjauskohteisiin, kun tiedämme, että kaukolämpölaitteisto toimii ja kaikki on hyvin sen osalta. 

Katselmuksessa tarkistettiin muun muassa pumppujen ja putkistojen yleiskunto, paisunta- ja varolaitteiden toiminta sekä säätölaitteiden ja sulkuventtiilien kunto.

Kaukolämpölaiteistoa valvotaan vuorokauden ympäri

Lämmitysjärjestelmän uusiminen tai korjaaminen on iso investointi pienessä yhtiössä, joten kertakatselmuksella saatiin varmuutta tulevaisuuteen. Vuosihuoltosopimuksella tarkistuskäynnit tehdään säännöllisesti vuosittain.

Kaukolämpöasiakas nukkuu yönsä rauhassa

Kaukolämpö sopii Schüttin mukaan keskusta-alueelle helppouden ja varmuuden vuoksi hyvin.

- Kaukolämpö on mukava ja huoleton, eikä huoltotöitäkään ole ollut meidän alueellamme.

Asiakas voi nukkua yönsä rauhassa, koska kaukolämmön toimintaa valvotaan Mertaniemen valvomosta vuorokauden ympäri. Yleensä korjaukset ja huollot voidaankin hoitaa niin, että asiakas ei niitä edes huomaa.

Isännöitsijän ominaisuudessa Artur Schütt on ollut yhteydessä Lappeenrannan Energian asiakaspalveluun. 

- Asiakaspalvelu toimii hyvin. Myös katselmuksen tehneet huoltomiehet olivat oikein ystävällisiä ja kertoivat samalla tekniikasta. Nyt laitteisto on säädetty sopivaksi, eikä minun tarvitse koskea mihinkään, hän kertoo.

Taloyhtiön muut asukkaat vaikuttavat myös tyytyväisiltä. Lämpöä tulee, ja varmasti.

Tilaa kertakatselmus
Tee vuosihuoltosopimus

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.