Kaukoviisas pienentää kaukolämmön kustannuksia ja hiilijalanjälkeä

Kaukoviisas-tuoteperheen asiakkaat ovat mukana tekemässä ympäristötekoa.
Lappeenrannan Energia
|
Kaukoviisas
Lappeenrannan Energian uusi Kaukoviisas-tuoteperhe parantaa entisestään kaukolämmön asiakkaiden palveluita, sillä lämmittäminen on entistäkin vaivattomampaa ja huolettomampaa.

Tekninen myyjä Petra Sulkama kertoo, että uudet palvelut ovat asiakkaiden tarpeisiin vastaamisen lisäksi keino säästää energiankulutusta ja ympäristöä.

- Yksi Lappeenrannan Energian tavoitteista on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2026 mennessä, ja Kaukoviisas-tuoteperhe auttaa meitä siinä. Kaukoviisas-asiakkaana olet tekemässä ympäristötekoa kanssamme.

Kaukoviisas Tarkastus – kaikki toimii parhaalla mahdollisella tavalla

Kaukolämpölaitteistot ovat hyvin varmatoimisia, mutta nekin on syytä tarkastaa säännöllisesti, Sulkama kuvaa.

- Lämmönjako voi parantua ja lämmityskustannukset pysyvät mahdollisimman alhaisina, kun ammattilainen tarkastaa säädöt ja puhdistaa laitteiston kerran vuodessa.

Säännöllisillä tarkastuksilla myös ehkäistään ongelmia, kun mahdolliset viat ja huollon tarpeet havaitaan ajoissa, Sulkama korostaa.

- Saat jokaisesta käynnistä raportin, jossa kerrotaan, mitä toimenpiteitä on mahdollisesti tehtävä. Tiedät aina, missä kunnossa kaukolämpölaitteistosi on ja voit luottaa, että se toimii moitteettomasti. Käynnin yhteydessä voit myös keskustella tarkastajan kanssa ja kysyä lisätietoja.

Kaukoviisas Optimointi – säästöä ja pienempi hiilijalanjälki

Lämmitysenergian kulutushuippuja ja sisäilman lämpötiloja tasaamalla yritykset ja taloyhtiöt voivat saada merkittävää säästöä lämmityskuluissa, Sulkama sanoo.

- Kaukoviisas Optimointi -palvelu tasaa kulutushuiput älykkäästi, kun huoneistoihin asennetaan langattomat anturit, jotka mittaavat lämpötilaa ja kosteutta. Huoneistoille määritetään tavoitelämpötila, joka ohjaa lämmitystä. Automatiikka ottaa myös sääennusteen huomioon, kun se säätää lämpötilaa.

Kun huoneistoissa on aina optimaalinen lämpötila, on niissä mukavampi asua, Sulkama kuvaa.

- Ja kun asuntoja ei lämmitetä liikaa, saadaan säästöä ja samalla hiilijalanjälki pienenee. Palvelun avulla voidaan laskea esimerkiksi huonelämpötiloja 23 asteesta 22 asteeseen, joka tarkoittaa vuositasolla viiden prosentin säästöä energiassa ja kustannuksissa.

Sulkama kertoo Kaukoviisas Optimoinnin älykkyyden näkyvän myös siinä, että se oppii ennakoimaan kulutushuiput, esimerkiksi mihin vuorokaudenaikoihin vettä kuluu keskivertoa enemmän.

- Tällöin järjestelmä leikkaa kulutushuipun pois lämmityksen tehoa hetkellisesti alentamalla. Tämä ei vaikuta asumismukavuuteen mutta säästää energiaa.

Kaukoviisas Optioiminti -palveluun sisältyy myös etävalvonta, jolla voidaan seurata kiinteistön tai asuintilojen olosuhteita ja luoda automaattisia hälytyksiä poikkeamista. Etävalvonnan tietojen katseluoikeudet annetaan myös palvelun tilaajille.

Kaukoviisas Laitteisto ­– kaukolämpöjärjestelmä kuukausihinnalla

Nyt taloyhtiöt ja yritykset voivat hankkia uuden kaukolämpöjärjestelmän tai korvata vanhan ilman suurta alkuinvestointia, Sulkama toteaa.

- Kaukoviisas Laitteisto sisältää uuden kaukolämpöjärjestelmän lisäksi säännölliset tarkastukset, huollot ja mahdolliset korjaukset sekä vanhan järjestelmän purkamisen, jos sellainen on. Kun taloyhtiö tai yritys haluaa tehdä sopimuksen, teemme heille räätälöidyn tarjouksen 20 vuodeksi.

Sulkaman mukaan palvelu on helppo ja huoleton, sillä laitteistosi toimintaa valvotaan kiinteällä kuukausihinnalla 24/7.

- Kaukoviisas Laitteisto sopii erinomaisesti uusien kiinteistöjen rakennuttajille tai esimerkiksi taloyhtiöille, joiden kaukolämpölaitteisto on uusimisen tarpeessa. Kuukausihintaisen palvelun ansiosta uuden järjestelmän saa ilman investointikustannuksia.

Suurimman hyödyn niin laitteiston kuin kustannustenkin puolesta saa, kun yhdistää sekä Kaukoviisas Laitteiston kuin Optimoinnin.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.