Kaukolämpöä biovoimalla

Tiesitkö, että kaukolämpö on Lappeenrannassa aidosti vihreää?
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannassa kaukolämpö on aidosti vihreää.

Pääosa Lappeenrannan Energian kaukolämmöstä tuotetaan ympäristöystävällisesti tehokkaana yhteistuotantona Kaukaan Voiman biovoimalaitoksessa. 

Sähkön ja lämmön yhteistuotannossa kaikki polttoaineen sisältämä energia pyritään ottamaan talteen mahdollisimman tarkasti, jolloin myös tuotannon ympäristövaikutukset pienenevät. 

Kaukaan Voima Oy:n tuotantoa täydentämään, esimerkiksi pakkasten aiheuttamien kaukolämmön kulutushuippujen aikana, käytetään erillisiä maakaasu- ja kevyt polttoöljykäyttöisiä lämpökeskuksia. Lämmön tuotannossa hyödynnetään myös paikallisen teollisuuden ylijäämäprosessilämpöä. Vuoden 2020 aikana otettiin Joutsenon erillisverkossa käyttöön pellettiä käyttävä lämpökeskus. 

Ohessa näet Lappeenrannan Energian hankkiman kaukolämmön energialähteiden jakauman vuodelta 2020 

kaukolammon-energialahteet-2020

Lappeenrannan Energian vuonna 2020 tuottaman kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 68 g/kWh, kun valtakunnallinen arvo oli 127 kg/MWh. ​Kaukolämmön CO2-ominaispäästöt olivat siten yli 40 % pienemmät kuin Suomessa keskimäärin. Oheisesta kaaviosta näet, miten kaukolämpömme on hiilidioksidin ominaispäästöt ovat pienentyneet merkittävästi viime vuosina: 

Kaukolämmön ominaispäästöt 2020

Tutustu lisää kaukolämpöön!

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.