Etäluettavien vesimittarien vaihdot käynnistyivät päivitetyllä suunnitelmalla

Mittareiden saatavuudessa on ilmennyt haasteita.
Lappeenrannan Energia
|
Tavallinen vesimittari vaihtuu pian etäluettavaksi.
Etäluettavia vesimittareita tullaan asentamaan lappeenrantalaisille veden asiakkaillemme tämän kevään ja kesän aikana parisen sataa kappaletta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan etäluettavia vesimittareita oli tarkoitus asentaa yhdelle pilottialueelle, mutta maailmalla vallitsevan komponenttipulan vuoksi mittareiden saatavuudessa on ilmennyt ongelmia. Tämän johdosta asennussuunnitelmia on jouduttu muuttamaan.

Lappeenrannan Energiaverkkojen vesihuoltoinsinööri Päivi Kallio kertoo, että nyt asennettavat parisataa mittaria tullaan asentamaan ympäri Energiaverkkojen veden toiminta-aluetta, jotta saadaan mahdollisimman kattava kuva myös tiedonsiirron toimivuudesta koko toiminta-alueelta.

- Ensimmäisten joukossa etäluettavat mittarit asennetaan kiinteistöille, joiden mittarikoko on suoraan yhteensopiva saatavalle etämittarille. Toisena valintakriteerinä oli kattavuuden näkökulmasta kiinteistön sopiva sijainti toimialueellamme.

Mittarinvaihtoon valittuihin kiinteistöihin ollaan yhteydessä erikseen.

- Asennukset tekee Elvera, joka myös sopii asennusajankohdan kiinteistön kanssa, vesihuoltoinsinööri täydentää.

Etäluettavan mittarin asentamisen myötä kiinteistön vesilaskutus muuttuu arviolaskutuksesta todelliseen kulutukseen perustuvaksi. Kulutustietoa saadaan etäluettavan mittarin lähettämästä kulutustiedosta.

- Kun kiinteistölle on asennettu etäluettava mittari, ei kiinteistöstä tarvitse enää ilmoittaa kulutuslukemaa vesiyhtiölle eikä kiinteistölle lähetetä mittarilukemapyyntöä, Kallio selventää mittarinvaihdon konkreettista välitöntä hyötyä kiinteistön asiakkaille.

- Tarkoituksemme on viimeistään ensi vuonna käynnistää laajemmat massavaihdot. Mittarien saatavuus kuitenkin ratkaisee, milloin mittareita päästään kunnolla asentamaan, Kallio lisää lopuksi.

Etäluettava-vesimittari

Uuden etäluettavan vesimittarin tunnistaa diginäytöstä ja uudesta keltamustasta väristään.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.