Etäluenta mahdollistaa helpomman arjen

Lappeenrannan Energiaverkkojen sähkön, kaukolämmön ja maakaasun mittalaitteet ovat lähes kaikki etäluennassa.
Lappeenrannan Energia
|
Etäluenta mahdollistaa helpomman arjen
Etäluennassa energiankulutusmittari luetaan etäyhteyden avulla ja mittaustiedot siirtyvät energiayhtiölle tietoliikenneverkkoa pitkin. Asiakkaillemme eli sinulle etäluenta tarkoittaa kulutukseen perustuvia laskuja sekä mahdollisuutta seurata kulutustasi reaaliaikaisesti. Mikäli etäluennassa on ongelmia, toimitamme sinulle arviolaskun.

Tarkkaa ja ajantasaista mittausta vaivattomasti 

Etäluennan myötä me Lappeenrannan Energiaverkoilla hoidamme mittarisi lukemisen. Mittari antaa aina tarkat ja luotettavat mittauslukemat. Tulkinnan epäselvyydet eivät enää aiheuta lukemavirheitä ja niistä johtuvia lisälaskuja tai hyvityksiä. 

Entistä selkeämpi, kulutusperusteinen lasku 

Laskun lukeminen on joskus voinut olla hankalaa, kun samalla laskulla on maksettu sekä toteutunutta kulutusta että laskutuskauden lopun arvioitua kulutusta. Etäluennan myötä laskutus muuttuu täysin kulutusperusteiseksi. Maksat siis vain todellisesta kulutuksestasi. 

Laskun lukeminen helpottuu, eikä tasauslaskua tarvitse odotella. Laskutus on aiemmin perustunut vuosiennusteeseen, ja jos todellinen kulutus on ylittänyt ennusteen, on tasauslasku joskus voinut tuoda mukanaan ikäviä yllätyksiä. 

Kulutusperusteisessa laskutuksessa kannattaa huomioida vuodenajoista johtuvat muutokset. Kesällä sähkö- ja lämpölaskut ovat pienempiä ja kulutus vähäisempää. Talvella, pimeään ja kylmään vuodenaikaan, energiaa kuluu enemmän ja laskut ovat suurempia. Tähän vaihteluun on hyvä varautua etukäteen. 

Tariffit pysyvät ennallaan 

Kanssasi tekemämme verkkosopimus ja tariffit pysyvät ennallaan myös etäluennan käynnistyessä. Uusi mittari hoitaa tariffinvaihdon itsenäisesti ja yökuormien ohjauksen verkkosopimuksen mukaisesti. Tariffinvaihto tapahtuu aina täsmällisesti oikeaan aikaan. 

Yökuormien ohjaukset (esim. lämminvesivaraajien kytkennät) tapahtuvat puolestaan 1–60 minuutin satunnaisviiveellä klo 22–23 välillä, ja kuormat kytkeytyvät pois päältä aamulla klo 7. Viiveellä estetään äkillinen kuormanmuutos, joka voi aiheuttaa sulakkeiden palamista ja valojen vilkkumista. Viive vaihtelee päivittäin, eikä se vaikuta laskun loppusummaan. 

Työkalu oman kulutuksesi seurantaan 

Energiankulutuksestasi saadaan monipuolisempaa tietoa, kun kulutuslukemat tallentuvat tunneittain ja vertailutietoja voidaan tarkastella pitkällä aikavälillä. Saat käyttöösi tarkempia raportteja ja voit esimerkiksi vertailla kulutustasi muiden energiankäyttäjien keskimääräiseen kulutukseen. Tietoja voit hyödyntää tarkastellessasi omaa kulutustasi ja pohtiessasi mahdollisuuksiasi energian säästämiseen.

Kulutusseurannan ansiosta myös sähkölaitteiden toimintahäiriöt ja päälle unohtuneet laitteet voidaan havaita nopeammin sähkönkulutuksessa näkyvinä muutoksina. Voit tarkastella kulutustietojasi MinunEnergiassa

Energiajakelun ongelmat nopeasti kuntoon 

Etäluettavalla mittarilla saadaan automaattisesti ja reaaliaikaisesti tarkkaa tietoa liittymän jännitteen laadusta. Jos jännite ei vastaa asetettuja vaatimuksia, voidaan korjaavat toimenpiteet aloittaa heti. Etäluenta lyhentää sähkökatkoja, sillä saamme järjestelmiimme hälytyksen verkon häiriöistä ja vioista.

Mahdolliset ongelmat voidaan tarkastaa jopa asiakaskohtaisesti. Tämä nopeuttaa merkittävästi vikojen paikantamista ja korjaamista. Saamme myös käyttöömme tarkat tiedot sähkökatkojen ajasta ja pituudesta, joten asiakkaillemme maksettavien vakiokorvausten määrittäminen helpottuu.

Mittarin etäkatkaisulaitteella voidaan asiakkaan talo tai huoneisto tarvittaessa kytkeä irti sähköverkosta. Näin voimme parantaa omaisuutesi turvaa.

Tutustu mittarikohtaisiin käyttöohjeisiimme:

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.