Energia-konserni pähkinänkuoressa

Olemme uusiutuvien energialähteiden kannattaja.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energia -konserni kannattaa uusiutuvia energialähteitä.
Lappeenrannan Energian arjessa asiakkaiden ja ympäristön hyvinvointi on mukana monella eri tavalla. Haluamme tehdä osamme matkalla kohti puhtaampaa elinympäristöä seudullamme, kun tarjoamme sähköä, lämpöä ja vettä asiakkaillemme. Huomioimme vihreät arvot ja valinnat toteuttaessamme niin pieniä kuin suuria investointeja.

Lappeenrannan Energian energiatuotannon uusiutuvien kotimaisten energialähteiden osuus ylittää kirkkaasti valtakunnan keskitason. Noin 85 prosenttia Lappeenrannassa tarvittavasta kaukolämmöstä tuotetaan Kaukaan Voiman biovoimalassa. Hiilidioksidivapaata kaukolämpöä hankimme Joutsenosta Advenin voimalaitokselta ja tuulienergiaa Suomen Hyötytuulelta. Rauhan hybridienergiayksikössämme lämpöä tuotetaan alueelle lämpöä maalämmön, aurinkoenergian ja maakaasun yhdistelmällä.

Sähköasiakkaillemme suosittelemme lämpimästi osakasyhtiömme Väreen sähkötuotteita. Olimme ensimmäisiä energiayhtiöitä Suomessa, jotka ostivat aurinkoenergian ylijäämäsähköä pientuottajiltaan eli kotitalouksilta ja Väre jatkaa tätä palvelua asiakkaillemme 1.1.2019 alkaen. 

Ensimmäinen oma aurinkovoimalamme käynnistettiin Simolantien toimipisteessämme toukokuussa 2016 ja tuottaa sähköä oman toimipisteemme tarpeisiin. Suosittelemme asiakkaillemme omaan aurinkosähkön tuotantoon osakasyhtiömme Väreen aurinkopaneelipaketteja.

Toimimme tarvittaessa energia-alan yritysten koe-alustana. Yksi piloteista on Rauhan hybridienergiayksikkö, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tuotamme ja jakelemme vuorokaudessa asiakkaillemme yli 15 000 kuutiota laadukasta talousvettä. Puolet vedestä tuotetaan tekopohjavetenä suoraan Saimaasta ja puolet alueen pohjavedestä. Jätevettä puhdistamme noin 15 000 kuutiota vuorokaudessa. Parhaillaan suunnittelemme Euroopan parhaimpaan puhdistustulokseen yltävää uutta jätevedenpuhdistamoa Lappeenrannan Hyväristönmäkeen.

Lappeenrannan Energialla on pitkä historia paikallisena vesi- ja energiapalveluiden tuottajana. Tutustu meihin lisää tarinoidemme kautta Elämää & Energiaa -sivullamme!

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.