Aito-aurinkopaketilla helposti uusiutuvan energian tuottajaksi

Valmiit Aito-aurinkopaketit on mitoitettu sopivaksi kotitalouksien lisäksi myös vapaa-ajan asuntojen ja maatilojen tarpeisiin.
Lappeenrannan Energia
|
lappeenrannan-energia-aurinkoenergian-tuottajaksi
Itse tuotetun aurinkoenergian hyödyntäminen on nyt entistä helpompaa täysin uudenlaisen avaimet käteen -aurinkovoimatuotteen ansiosta. Turuset hankkivat Aito-aurinkopaketin omakotitaloonsa ensimmäisten joukossa.

"Kuin sattumalta keskustellessamme uudesta sähkösopimuksesta Lappeenrannan Energian kanssa, mahdollisuus oman aurinkovoimalan toteuttamisesta nousi esille. Päätökseemme vaikutti ennen kaikkea halu tehdä ympäristön kannalta kestävämpiä valintoja, mutta olihan tämä helppo ratkaisu kaikin puolin”, aurinkopakettiin tyytyväinen Maija Turunen hymyilee.

Nyt syksyisen aurinkoisena iltapäivänä Turusten aurinkosähköjärjestelmän invertteri näyttää hetkelliseksi tuotannoksi noin 900 watin lukemia, joka on riittävästi esimerkiksi kodin kylmälaitteille ja ilmastointiin. Tietoa omasta tuotannosta voi seurata reaaliaikaisesti myös verkosta tai puhelinsovelluksesta. Lappeenrannan Energia hyödyntää aurinkosähköjärjestelmissä paikallista yhteistyötä: GreenEnergy Finland toimittaa järjestelmät ja Elvera hoitaa asennukset.

Sopiva aurinkopaketti erikokoisiin kohteisiin

Valmiit Aito-aurinkopaketit on mitoitettu sopivaksi erilaisten kotitalouksien lisäksi myös vapaa-ajan asuntojen ja maatilojen tarpeisiin. Lappeenrannan Energian energiakaupan asiakkuuspäällikkö Olli Riipinen kertoo tuotteesta: “Oman tuotannon osuus tulee vastaamaan kohteesta riippuen noin 10 – 20 % vuosittaisesta sähkönkulutuksesta. Käymme läpi kohteen ominaisuudet ja räätälöimme tarvittaessa juuri sellaisen kokonaisuuden, joka parhaiten vastaa asiakkaan tarpeita.”

Turusten kymmenen aurinkopaneelin Aito-aurinkopaketti tuottaa sähköä suoraan omaan käyttöön ja pienentää näin huomattavasti ostosähkön tarvetta. Olli Riipinen jatkaa: “Tällaiseen omakotitaloon, jossa on kaukolämmitys, ilmalämpöpumppu sekä sähkölattialämmitys pesu- ja kodinhoitotiloissa, tämä pienin aurinkopaketti on juuri sopiva. Mitä suuremman osan tuotannosta pystyy hyödyntämään suoraan omaan käyttöön, sitä kannattavampi järjestelmä on – tämä toimii nyrkkisääntönä mitoituksessa. Silloin kun tuotanto ylittää kulutuksen, Lappeenrannan Energia ostaa ylituotetun sähkön.”

Sähkön varastointi lisää kannattavuutta

Jatkossa entistä älykkäämpi tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ketju tekee oman aurinkovoiman hyödyntämisestä entistä kannattavampaa. Olli Riipinen huomauttaa: “Nyt asennetut aurinkopaketit mahdollistavat jatkossa energiavarastojen hyödyntämisen, jolloin järjestelmän tuottamasta sähköstä pystytään käyttämään suurempi osuus itse. Energiavarastona voi toimia erillisesti hankittu akku, sähköauto tai vaikka lämminvesivaraaja.”

Vaivaton ja pitkäaikainen pakettiratkaisu

Aito-aurinkopaketti on suunniteltu kuluttajalle mahdollisimman vaivattomaksi kokonaisratkaisuksi, Olli Riipinen kertoo: “Paneelit ovat pitkäikäisiä ja niille myönnetään valmistajan tuotetakuun sekä asennukseen liittyvien takuiden lisäksi 25 vuoden tehontuottotakuu. Sateet ja tuulet hoitavat tarvittavan puhtaanapidon. Järjestelmään liittyen tuki löytyy aina läheltä, mikäli kysyttävää tai epäselvyyksiä ilmenee.”

Maija Turunen kiittelee kokonaisratkaisun helppoutta: “Omin päin tällaiseen projektiin tuskin olisi tullut lähdettyä. Nyt koko järjestelmä oli paketoitu ja hinnoiteltu kartoituskäyntiä vaille valmiiksi. Siististi uudelle peltikatollemme asennetut paneelit tuottavat nyt uusiutuvan energian lisäksi toivottavasti uusia, kestävämmistä valinnoista kiinnostuneita omakotitaloasujia.”

Aito-aurinkopaketti

Soveltuu erinomaisesti kotitalouden, maatilan tai yrityksen tarpeisiin
Kaikki aurinkosähkön tuottamiseen liittyvät laitteistot esim. kotitalouksille 60 kk maksuajalla
Asennuskustannuksista saa hyödyntää kotitalousvähennyksen
Yritysten ja maatilojen aurinko­sähköjärjestelmiä varten voi hakea investointitukea

Kiinnostuitko aurinkosähköstä? Ota 2.1.2019 alkaen yhteyttä osakkuusyhtiöömme Väreeseen. Aurinkopaneelipaketit siirtyivät uuteen yhtiöön sähkönmyynnin ohessa.

Teksti: Milja Salmi, Kuva: Tuomas Jussila

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.