Ylityökielto saattaa vaikuttaa sähkön-, lämmön- ja vedenjakeluun

JHL ja Sähköalojen ammattiliitto ovat ilmoittaneet, että liittojen jäsenet ovat aloittaneet ylityökiellon eilen 1.2.2018 kello 06.
Lappeenrannan Energia
|
Ylityökiellolla voi olla vaikutusta Energiaverkkojen asiakkaiden sähkön, lämmön ja veden saantiin.
Ylityökielto koskee sähkö-, energia- ja verkostoalan työntekijöiden työehtosopimusta. Ylityökielto jatkuu toistaiseksi.

Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Lappeenrannan Lämpövoima Oy ylläpitävät päivystystä varsinaisen työajan ulkopuolella, jotta mahdolliset viat sähkön-, lämmön- , kaasun- ja vedenjakelussa voitaisiin hoitaa mahdollisimman nopeasti vuorokaudenajasta riippumatta.

Ylityökiellon vuoksi viankorjausta ei kuitenkaan kaikilta osin voida tehdä päivystysaikana, ellei kyse ole viasta tai vian aiheuttamasta keskeytyksestä, joka aiheuttaa hengen-, terveyden- tai omaisuudenvaaraa. Ylityökielto voi siten johtaa normaalia pidempiin keskeytyksiin kotitalouksien ja yritysten sähkön-, lämmön- ja vedenjakelussa. Erityisesti viikonloppu on pitkä varsinaisen työajan ulkopuolella oleva ajanjakso.

Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Lappeenrannan Lämpövoima Oy pyytävät asiakkaitaan varautumaan mahdollisuuksien mukaan energian- ja vedenjakelun keskeytyksiin. Varautumiseen on ohjeita Lappeenrannan Energian Ohjeet ja vinkit-sivustolla.

Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Lappeenrannan Lämpövoima Oy pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin vähentämään ylityökiellosta asiakkaille aiheutuvaa haittaa.
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.