Vuoden vaihteessa tuotteiden hinnat säilyvät ennallaan

Lappeenrannan Energia
|
Vuoden vaihteessa Lappeenrannan Energian tuotteiden hinnat säilyvät ennallaan.
Lappeenrannan Energian sähkön verkkopalvelun, veden, kaukolämmön ja maakaasun hinnat pysyvät ennallaan eikä niihin ole tulossa korotuksia vuoden vaihtuessa.

Asiakkuusjohtaja Jussi Selenius kertoo, että sähkön verkkopalvelun eli sähkönsiirron osalta on noudatettu vuonna 2016 laadittua hinnoittelustrategiaa, jolla varmistetaan toimitusvarmuusinvestointien rahoitus.

-  Verkkopalvelun hintoja ei ole tarvinnut korottaa tänä vuonna ja eikä korotusta ole tulossa vuoden vaihteessa. Edellisen kerran hintoja korotettiin 10 prosenttia vuosina 2017 ja 2018.

Kaukolämpöä ja vettä vuoden 2019 hinnoin

Kaukolämmön osalta hinnat ovat olleet käytännössä samat jo neljättä vuotta.

- Ainoastaan perusmaksun ja energiahinnan suhde muuttui pienkiinteistöillä tämän vuoden alussa ja suurkiinteistöillä jo vuodenvaihteessa 2018. Uudessa hinnoittelumallissa perusmaksu määräytyy todellisen kulutuksen mukaan. Tuolloin perusmaksuja alennettiin 5 % ja energiamaksuja nostettiin 2,9 %.  Tämä käytäntö kohtelee asiakkaita tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Veden hinnat pysyvät puhtaan veden ja jäteveden osalta samoina kuin kuluneen vuoden aikana. Jätevesimaksuja alennettiin tämän vuoden 2019 alusta 11,1%, kun hulevesiverkostojen hallintavastuu siirtyi Lappeenrannan Energiaverkoilta kaupungille.

Maakaasumarkkinat avautuvat 2020

Asiakkuusjohtaja kertoo, että maakaasun markkinalle on tulossa muutos vuoden vaihtuessa. Markkina avautuu kilpailulle eli käytännössä maakaasun voi ostaa keneltä tahansa maakaasun myyjältä 1.1.2020 alkaen.

- Maakaasun markkinoiden avautuminen kilpailulle voi vaikuttaa hinnoitteluun ensi vuoden aikana, mutta ainakaan vielä ei ole tiedossa maakaasun kokonaishintaan muutoksia senkään osalta. Tiedotamme maakaasun asiakkaille aiheesta lisää marraskuun viimeisellä viikolla.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.