Vesitornin ovet avautuvat yleisölle heinäkuussa

Tervetuloa tutustumaan Lappeenrannan keskustan vesitorniin ja sen uuteen kesäkahvilaan.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan keskustan vesitorni
Lappeenrannan Energiaverkot ja STH-konserni ovat sopineet, että STH-konserni avaa kahvilatoiminnan Lappeenrannan keskustassa Valtakadun varrella sijaitsevan vesitornin juurella 1. heinäkuuta ja seuraavalla viikolla 8.7. vesitornin ovi avautuu kiinnostuneille kesäkaudelle 2022. Yhteistyösopimus kesäkahvilasta vesitornin juurelle ja yleisölle vierailumahdollisuuden järjestämisestä vesitornin näköalatasanteelle STH-konsernin toimesta on sovittu vuosille 2022–2026.

Vesitornin juurella aloittaa STH-Banana tree kahvila ja samalla suurelle yleisölle mahdollistuu yrityksen palveluna tutustua keskustan vesitorniin ja sieltä avautuviin maisemiin tänä kesänä päivittäin kello 10.00-19.00.

Energiaverkkojen käyttöpäällikkö Sami Väisänen kertoo, että kesäkuun aikana vesitornin avaamisesta varten yleisölle tornin ulkopintaa on graffitimaalauksilta kunnostettu ja tornin vierustalla on parhaillaan käynnissä kahvilatoiminnan valmistelevia töitä. Tornin sisällä on tehty rakenteellisia muutoksia vesihuoltotoiminnan turvaamiseksi.

- Tornin juuren seinät on siistitty kahvilalle viihtyisämpään kuntoon ja siirrettävän kahvilarakennuksen perustuksia liittymineen on parhaillaan valmisteilla. Ennen kuin yleisö pääsee ihailemaan tornin näköalatasanteelta avautuvia maisemia, portaikon ja tasanteen tilat siistitään ja ikkunatkin vielä pestään heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Vesitornin juuren pintaremonttia kesällä 2022

Vesitornin ulkokuoren pintaremonttia.

Vesitornin kahvilan yrittäjä Apiruedee Raklapcharoen STH-konsernista kertoo, että tulevat yleisön vierailut ylös vesitorniin ovat pääsymaksullisia ja tornissa on mahdollista vierailla yhtäaikaisesti enintään 10 henkilöä. Tornin näköalatasanteelle kuljetaan ylös ja alas jalkaisin nousemalla sen noin 160 porrasta.

- Mikäli torniin vieraita sattuisi yhtä aikaa isompi määrä, voi odotellessa hyödyntää ravintola-kahvilamme tarjoamia palveluja tai nauttia viihtyisästä arboretumin ympäristöstä, Raklapcharoen kertoo.

Faktoja ja linkkejä Lappeenrannan keskustan vesitornista:

- alkuperäinen rakennettu 1926-1928
- nykyinen rakennettu 1955
- näköalatasanteen korkeus maanpinnalta 35 metriä
- vesisäiliön tilavuus 3500 kuutiota
- vuonna 2002 tornissa oli peruskorjaus, jolloin tornin näköalatasanteen lasit vaihdettiin lämpöeristetyiksi
- vesitornin verkkokamera
- tutustu vesitornien tehtävään
- ”virtuaalivieraile” alkuperäisessä vesitornissa Vesimaljaliven tallenteella
- tutustu Lappeenrannan vesihuollon historiaan
- vesitornista ja sen ympäristöstä tietoja matkailijoille: visitlappeenranta.fi

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.