Varaudumme ukkosmyrskyn vaikutuksiin 18.-19.5.

Tilannepäivitys keskiviikkona 19.5. aamulla - varautumista jatketaan.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Kuvituskuvassa voimalinjan taustalla pilviä.
Lappeenrannan Energiaverkoilla ja Enervalla varauduttiin eilen myrsky- ja ukkospuuskien varalle, mutta ukkoset eivät toteutuneet Lappeenrannan, Lemin, Taipalsaaren ja Savitaipaleen alueilla ennustetussa voimakkuudessa. Pahin salamointi tyyntyi itärajan toiselle puolelle. Tulevaksi illaksi keskiviikkona 19.5. on ennustettu vielä yhtä ukkosrintamaa, joka ylittää Energiaverkkojen toimialueen alkuillan aikana. Yksittäiset sähköverkon viat voivat olla edelleen mahdollisia. Tästä johtuen varautumista jatketaan vielä tulevankin illan ajan. Säätilanteen kehittymistä seurataan yhtiöissä jatkuvasti.

Tiedote julkaistu 17.5. kello 21.35:: 

Sääennuste lupaa rajua ukonilmaa Etelä-Karjalaan

- Enerva on kohottanut valmiutta sähkökatkojen varalle.

Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan Etelä-Karjalan alueella kehittyy voimakkaita myrskypuuskia ja rajua ukonilmaa huomisiltapäivän ja illan aikana tiistaina 18. toukokuuta aina seuraavalle yölle saakka. Ukkospuuskien tuulen ennustetaan voivan olla yli 25 m/s. Lappeenrannan Energiaverkot ja Enerva ovat varautuneet sähköverkon vikojen korjaukseen nostamalla valmiustilaa ja varaamalla resursseja viankorjaukseen sekä asiakaspalveluun. Enervan käyttökeskuksessa seurataan huomisen sääennusteen kehittymistä.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

 Lue, miten kannattaa varautua myrskyn varalle!

Häiriötilannetta voi seurata netistä

Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa myös Ohjeet ja vinkit -sivustoltamme.
 
Sivustolla on myös ohjeet sähkön häiriötekstiviestien tilaamiseen joko matkapuhelimeen tai sähköpostiin online-palvelumme MinunEnergian kautta.  

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Lappeenrannan Energiaverkot viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Seuraa sääennustetta ja myrskyn vaikutuksia valtakunnallisesti

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Valtakunnallista sähköhäiriöiden tilannetta voi seurata Energiateollisuuden häiriökartalta.

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.