Varaudumme sähkökatkojen varalle torstaille 17.9.

Etelä-Karjalaan on annettu jälleen voimakkaan puuskatuulen varoitus.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Energiaverkot varautuu syysmyrskyn vaikutuksiin 17.9.
Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan puuskainen tuuli on Etelä-Karjalan alueella vaarallisen voimakasta torstaina 17. syyskuuta aamuyhdeksästä alkaen seuraavan vuorokauden vaihteeseen. Tuulen ennustetaan olevan puuskissa 20 m/s. Lappeenrannan Energiaverkot on aloittanut varautumisen sähköverkon vikojen korjaukseen nostamalla valmiutta sääennusteen mukaisesti. Sääennustetta ja myrskytuulen vaikutuksia seurataan tarkasti.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa mahdollisten sähkökatkojen alkuvaiheessa. Mikäli sähköt katkeavat, vikapalvelunumeroon 020 690 401 (mpm/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta lappeenrannanenergia.fi/häiriötiedotteet. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

Tiedotamme tarvittaessa verkkosivustollamme ja somessa

Energiaverkot viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.
 
Mahdolliset tiedotteet julkaistaan häiriöiden tilannesivustolla lappeenrannanenergia.fi/hairiotilanteet.

Valmistaudu myrskyn vaikutuksiin hyvissä ajoin

Syysmyrskyyn varautumiseen on hyödyllistä tietoa ja vinkkejä verkkopalvelussamme. Suosittelemme varautumaan kotivaralla ja erityisesti muistamaan, että veden tulo voi myös katketa sähkökatkon aikana joko saman tien tai lähituntien aikana. Voit kehittää omaa varautumistasi pelastusalan valtakunnallisella 72-tuntia sivuston testeillä ja ohjeilla: 72tuntia.fi.

Ota seurantaan myös paikallisen Etelä-Karjalan Pelastuslaitoksen viestintäkanavat - linkit niihin ovat sivulla ekpelastuslaitos.fi. Mikäli katkotilanne koti- tai vapaa-ajan kunnan pitkittyy, kannattaa seurata myös kuntien sähköisiä viestintäkanavia ja paikallista mediaa.

Seuraa sääennustetta ja syysmyrskyn vaikutuksia valtakunnallisesti

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Valtakunnallista sähköhäiriöiden tilannetta voi seurata Energiateollisuuden häiriökartalta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.