Varaudumme puuskatuulen vaikutuksiin tiistaina 4.7.

Lappeenrannan Energiaverkot ja Enerva kohottavat valmiutta puuskatuulen aiheuttamien sähkökatkojen varalle.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Sähkölinja
Voimakas puuskatuuli aiheutti sähkökatkoja maanantaina 3.7. Keskijännitevikoja ilmeni yhteensä kahdeksan, joista viimeiset saatiin korjattua puoleen yöhön mennessä. Sääennusteen mukaan myös tiistaina 4.7. on odotettavissa noin 19-20 m/s puuskatuulia. Kovimpien tuulien odotetaan osuvan Lappeenrannan Energiaverkkojen alueen etelä- ja itäosiin kello 12-18 välisenä aikana.

Tiedotetta päivitetty 4.7. kello 16.41:

Ennuste on pitänyt pitkälti paikkansa ja vikoja alkoi esiintyä enemmän puolen päivän aikoihin. Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on noin 2300. Vikoja korjataan parhaillaan ja sähköt pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman pian.

Tiedote julkaistu 4.7. kello 9.52.

Lappeenrannan Energiaverkot ja Enerva ovat varautuneet sähkövikojen korjaukseen nostamalla valmiustilaa ja varaamalla resursseja käyttökeskukseen sekä vikapalveluun. 

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

 Lue, miten kannattaa varautua myrskyn varalle!

Häiriötilannetta voi seurata netistä

Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa myös Ohjeet ja vinkit -sivustoltamme.
 
Sivustolla on myös ohjeet sähkön häiriötekstiviestien tilaamiseen joko matkapuhelimeen tai sähköpostiin online-palvelumme MinunEnergian kautta.  

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Lappeenrannan Energiaverkot viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Seuraa sääennustetta ja myrskyn vaikutuksia valtakunnallisesti

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Valtakunnallista sähköhäiriöiden tilannetta voi seurata Energiateollisuuden häiriökartalta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.