Uuden sukupolven etäluettavat sähkömittarit ja luentapalvelut hankitaan Landis+Gyriltä

Lappeenrannan Energiaverkkojen yhteistyö energiamittauksissa jatkuu Landis+Gyrin kanssa.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Uuden/Toisen sukupolven etäluettavat sähkömittarit ja luentapalvelut hankitaan Landis+Gyriltä
Lappeenrannan Energiaverkot ja Landis+Gyr ovat sopineet toisen sukupolven (AMR 2.0) etäluettavien sähkömittareiden sekä niiden luentapalvelun hankinnasta.

Sopimus kattaa sähkön lisäksi myös kaukolämmön luentapalvelun. Sopimus allekirjoitettiin maaliskuussa 2023. Uudella sopimuksella jatketaan yhtiöiden välillä vuonna 2010 alkanutta luentapalvelu- ja laitetoimitusyhteistyötä. Hankittava kokonaisuus kattaa yli 50 000 sähkömittarin päivittämisen lainsäädännön vaatimuksia vastaavaksi vuosien 2025 ja 2028 välisenä aikana. Ensimmäisen sukupolven sähkömittarit tullaan kaikkineen vaihtamaan vuoden 2031 heinäkuuhun mennessä.

Lappeenrannan Energiaverkkojen toimitusjohtaja Jussi Selenius (alla kuvassa oikealla) kertoo, että energiamittauksen päivittäminen tarkoittaa Energiaverkoille merkittävää investointia.

- Siirtyminen toisen sukupolven mittauksiin on jo aloitettu, joten massasiirtymästä tulee nyt mutkattomampaa, kun yhteistyömme nykyisen toimijan kanssa jatkuu. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen aloitamme vaiheittain soveltamaan uutta sopimusta nykyisen rinnalla. Olemme tyytyväisiä, että pitkäikäinen kumppaanuus Landis+Gyrin kanssa jatkuu myös tulevina vuosina, kertoo Selenius

Landis+Gyrin myyntijohtaja Tommi Österberg (alla kuvassa vasemmalla) kiittää Energiaverkkoja jatkoluottamuksesta ja toteaa:

- Odotamme innoissamme voidessamme tämän sopimuksen kautta jatkaa ja laajentaa pitkäaikaista yhteistyösuhdettamme Lappeenrannan Energiaverkkojen kanssa ja tukea sen teknologiauudistuksia uusimmilla työkaluilla ja palveluilla.

Selenius ja Österberg kättelivät yhteistyösopimuksen sinetöinniksi.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.