Ukkonen katkoo sähköjä Etelä-Karjalassa – toimimme kohotetussa valmiudessa

Kun sähköt katkeavat, ne pyritään palauttamaan asiakkaille mahdollisimman nopeasti.
Lappeenrannan Energia
|
Energiaverkoilla toimitaan sääennustetta seuraten toistaiseksi kohotetussa valmiudessa.
Energiaverkoilla toimitaan sääennustetta seuraten toistaiseksi kohotetussa valmiudessa, sillä ukonilman on ennustettu jatkuvan myös lähipäivinä.

Eilinen ukkosmyrsky katkoi sähköjä eri puolilla Lappeenrannan Energiaverkkojen jakeluverkkoa. Pienjänniteverkoissa katkot ovat jatkuneet tänään lähinnä korjaustöiden vuoksi. Eilinen Lappeenrannan keskustaan kohdistunut ukkosmyräkkä voimakkaine raekuuroineen ei aiheuttanut sähköverkon häiriöitä keskustan alueella. Myöskään veden- tai lämmönjakelussa ei ole ollut myräkän vuoksi häiriöitä.

Pahimmillaan eilisen maanantai-illan aikana sähköttä oli hetkellisesti reilut 3000 asiakasta ja eniten häiriöitä oli Ylämaan ja Joutsenon alueilla. Sähkön käyttökeskuksesta kerrotaan, että eilinen ukkosmyrsky kaatoi puita sähkölinjoille sekä hajotti useita muuntajia. Käyttöpäällikkö Antti Lintusen mukaan yhden muuntamon vaihto kestää noin 2-5 tuntia.

- Viimeisen vuorokauden aikana olemme muun muassa vaihtaneet 7 muuntajaa, Lintunen kuvaa poikkeuksellista työpäivää.

Ilmoita vikapaikasta tai nollaviasta päivystykseemme

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (mpm/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti. Myös nollavian epäilystä kannattaa soittaa vikapäivystykseen. 

Tilaa sähkön häiriöviesti netissä

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta osoitteesta katkokartta.lreoy.fi tai lappeenrannanenergia.fi. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen Energian nettisivuilta tai online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

Tiedotamme sähköverkon tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Energia viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Sähkökatkoihin varautumiseen on myös hyödyllistä tietoa lappeenrannanenergia.fi/artikkelit/Poikkeustilanteet. Luethan myös viime viikolla päivitetyn Varaudu luonnonilmiöihin –artikkelimme.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.