Toikansuon puhdistamo elpymässä teollisuusjätevesipäästöstä

Lappeenrannan Lämpövoima
|
Kuvituskuva Toikansuon jätevedenpuhdistamon laboratoriosta jätevesinäytteistä.
Toikansuon jätevedenpuhdistamon prosessi on tällä hetkellä palautumassa normaalille lupaehtojen mukaiselle tasolle. Biologisen puhdistusprosessin toiminta häiriintyi viime viikolla puhdistamolle tulleen teollisuusjätevesipäästön seurauksena.

Lappeenrannan Lämpövoiman vesi- ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio kertoo, että seurannan mukaan jätevedenpuhdistamon toiminta on viikon takaisesta poikkeamatilanteesta elpymässä:

- Puhdistamolle tulevan jäteveden poikkeuksellisen haitallinen kuormitus on laskenut viikon takaisesta pahimmasta vaiheesta. Tämän johdosta puhdistusprosessi on pystynyt elpymään tasaisesti parempaan suuntaan. Tilannetta tarkkaillaan edelleen tihennetyin tarkkailunäyttein.

Lappeenrannan Lämpövoima tiedottaa tilanteesta lisää vain, mikäli jätevedenpuhdistamon tilanteessa tai puhdistetun jäteveden lähtevän veden laadussa tapahtuu olennaisia muutoksia.

- Tilanne voi elää vielä hieman vuodenaikaan nähden mahdollisten runsaiden sateiden myötä, mutta viime viikon kaltaista kuormituspiikkiä ei enää odoteta tulevan, sillä sen estämiseksi on tehty jo päästölähteellä toimenpiteitä, vesi- ja ympäristöpäällikkö vahvistaa. 

Toikansuon jätevedenpuhdistamolla käsitellään kaikki Lappeenrannan asemakaavoitetun alueen jätevedet sekä Lemin ja Taipalsaaren viemäröintialueen jätevedet. Toikansuolla puhdistetaan jätevettä päivittäin keskimäärin 16 000 m3 eli lähes kuusi miljoonaa kuutiota vuodessa. Purkuvesistönä toimii Rakkolanjoki, joka virtaa Haapajärven kautta edelleen rajan yli Viipurinlahteen.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.