Suomen neljänneksi suurin kotimainen energiapalveluyhtiö perustettu

Uuden ajan energiapalvelu- ja sähkönmyyntiyhtiö on syntynyt.
Lappeenrannan Energia
|
Savon Voima Oyj, Jyväskylän Energia Oy, Kuopion Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat uuden sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamissopimuksen Jyväskylässä tänään torstaina 21.6.2018. Uuden yhtiön markkinoille tulon valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa ja asiakkaita otetaan mukaan kehitystyöhön. Myös uudet kotimaiset osakkaat kiinnostavat yhtiötä.

Osakasyhtiöt tiedottivat uuden energiapalveluyhtiön valmistelusta toukokuussa. Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset on nyt kaikissa osakasyhtiöissä tehty. Järjestelyssä siirretään kunkin osakasyhtiön sähkönmyynti ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön. Asiakkailleen yhtiö pystyy tarjoamaan jatkossa monipuolisempia ja kilpailukykyisempiä palveluja ja pitämään suuremman volyymin ansiosta myös sähkön hinnan kilpailukykyisenä.

Uuden yhtiön palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Aloittaessaan uudella yhtiöllä on noin 250.000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Sähkön kuluttaja- ja yritysmyynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysynnänjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut. Osakasyhtiöiden muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirto ja -tuotanto sekä lämpö-, vesi- ja kaasuliiketoiminta jatkuvat entisellään. Osakasyhtiöiden nykyisten sähkönmyynnin asiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin.

”Tavoitteenamme on asiakkaidemme parempi tunteminen ja sitä kohti lähdemme jo nyt. Lähestymme nykyisiä asiakkaita ja kutsumme heitä mukaan uuden yhtiön kehittämiseen, kuten esimerkiksi valtakunnallisen asiakasohjelman kehitystyöhön, jo ennen toiminnan aloittamista. Tämä toimintamalli jatkuu sitten uudessa yhtiössäkin”, projektinjohtaja Juha Keski-Karhu kertoo.

Uusia osakkaita haetaan aktiivisesti

Yhtiöt ovat mukana innostavassa kasvuprojektissa:

”Uuden yhtiön valmistelu yhteisessä projektissa on ollut kaikille haastava ja mielenkiintoinen tilanne. Henkilöstöä jokaisesta yhtiöstä on osallistunut projektiin ja innostus yhteistyöstä, uuden luomisesta ja kilpailukyvyn vahvistamisesta on ollut silminnähtävää”, Keski-Karhu kertoo.

Voimakas valtakunnallinen kasvu on uuden yhtiön keskeinen tavoite ja uusia kotimaisia osakkaita tai muita yritysjärjestelyjä haetaan aktiivisesti.

”Toivomme löytävämme uusia kumppaneita edelleen ja kyllä kiinnostusta vaikuttaisi olevankin”, Keski-Karhu lisää.

Uusi energiapalveluyhtiö on syntynyt 21.6.2018.

Kuvassa vasemmalta projektinjohtaja Juha Keski-Karhu sekä toimitusjohtajat Reijo Kolehmainen (Lappeenrannan Energia), Arto Sutinen (Savon Voima), Esa Lindholm (Kuopion Energia) ja Tuomo Kantola (Jyväskylän Energia).

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.