Sähköverkkoyhtiöt yhdistävät valvonnan ja ylläpidon

Lappeenrannan Energiaverkot
|
Sähköverkkoyhtiöt yhdistävät valvonnan ja ylläpidon Kaakkois-Suomessa
Kolme kaakkoissuomalaista sähköverkkoyhtiötä ja palveluyhtiö Elvera Oy perustavat uuden verkonvalvontaa ja käyttö- ja kunnossapitopalveluita tuottavan yhtiön. Perustettava yhtiö on ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka toimii tällä palvelukokonaisuudella.

Uuden yhtiön perustavat infrapalveluita tuottava Elvera Oy sekä sähköverkkoyhtiöt Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Lappeenrannan Energiaverkot Oy ja Järvi-Suomen Energia Oy. Pääomistajana toimii Elvera Oy 40 prosentin osuudella ja sähköverkkoyhtiöt omistavat kukin 20 prosenttia yhtiöstä. Perustettavan yhtiön kotipaikka on Mikkeli ja toimitusjohtajaksi on valittu Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n käyttöpäällikkö Harri Nummenpää. Uuden yhtiön nimi julkaistaan myöhemmin ja toiminta käynnistyy lähikuukausina.

Maakunnallisesti omistettu yhtiö tuo tehokkuutta toimintaan

Perustettavassa yhtiössä yhdistetään sähköverkkoyhtiöiden verkonvalvonta ja -käyttö. Uusi yhteistyömalli tehostaa mm. häiriönselvitystä. Valvottavan sähköverkon yhteinen pituus on 45 000 km ja siihen liittyneitä asiakkaita on yhteensä 260 000. Tehtävänä on entiseen tapaan turvata energian mahdollisimman keskeytyksetön jakelu.

Henkilökunta siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä, muutos koskettaa tässä vaiheessa noin kymmentä henkilöä. Uuden yhtiön perustaminen ei toistaiseksi näy asiakkaille muutoksina tai uudistuksina.

Verkostoinvestoinnit ja verkon kunnossapito tuovat työtä yhtiöiden toiminta-alueille. Tuleva toimitusjohtaja Harri Nummenpää korostaa, että perustettavassa yhtiössä vahva maakunnallinen omistus pitää huolta siitä, että paikalliset arvot otetaan huomioon toiminnassa ja toiminnan hyöty kohdistetaan omalle alueelle.

- Huolehdimme siitä, että myös asiakkaat hyötyvät uuden yhtiön palvelumallista. Palvelemme joustavasti, tehokkaasti ja ammattitaidolla, jatkaa Nummenpää.

Uusi yhtiö vastaa myös tulevaisuuden haasteisiin. Suuret investoinnit sähköverkkoon vaikuttavat myös valvomotoiminnan kehittämiseen. Häiriöitä aiheuttavia toimintoja on tulevaisuudessa nykyistä vähemmän maakaapeloinnin lisääntyessä, mutta valvonta- ja korjausvalmiutta sekä riittävää asentajien ja kaluston määrää on silti pidettävä yllä.

Käynnistysvaiheen jälkeen yhtiön tarkoituksena on myydä infraverkkojen valvonta- ja kunnossapitopalveluita myös omistajayhtiöiden ulkopuolelle.

Lisätietoja antavat:
Perustettavan yhtiön toimitusjohtaja Harri Nummenpää, p. 0400 920 397
Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen, p. 0400 670 525
Enerva.fi

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.