Sähköverkkoa varmennetaan säävarmaksi useilla eri alueilla

Sähköverkkoon investoidaan tänä vuonna Lappeenrannan, Lemin ja Savitaipaleen alueilla.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Säävarman sähköverkon rakentaminen jatkuu 2019.
Vuonna 2019 Lappeenrannan Energiaverkot parantaa toimitusvarmuuttaan muuttamalla ilmalinjoja maakaapeleiksi mm. Lappeenrannan Mattilassa ja Joutsenossa Kesolan ja Tyrmisen alueilla. Joutsenossa eri alueilla kaapeloinnit tulevat jatkumaan vielä tulevina vuosina muun muassa Korvenkylän ja Punnanlahden alueilla.

Lemin suunnalla on tällä hetkellä Kuukanniemi-Lemi maakaapeloinnin toteutus suunnitteluvaiheessa ja tämän jälkeen alkaa kirkonkylän kaapeloinnin suunnittelu. Ylämaan kirkonkylä maakaapeloinnin suunnittelu on myös aloitettu ja se toteutetaan suunnitelmien valmistuttua. Savitaipaleen suunnalla jatketaan toimitusvarmuuden parantamista taajaman ulkopuolella Heituinlahden suuntaa rakentamalla pääsääntöisesti ilmalinjaa tien varteen leveämmälle johtokadulle. Myös maakaapelointia rakennetaan kyseiselle alueelle.

Yllä mainitun lisäksi kaikki muukin korvattavan ja uuden jakeluverkon rakentaminen toteutetaan Lappeenrannan Energiaverkoilla toimitusvarmuuden vaatimuksia noudattaen. Verkonsuunnittelusta kerrotaan lisäksi, että verkoston käytettävyyttä parannetaan lisäämällä automaatiota ja ns. vyöhykkeitä, jolloin saadaan mahdolliset häiriöalueet rajattua nopeammin ja sähköt palautettua nopeammin ns. häiriöttömän verkon alueelle.

Lue myös vanhemmat uutisemme aiheesta:

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.