Olemme varautuneet Vienon tuulista aiheutuviin sähkökatkoihin 15.6.

Pahimpia tuulia ei odoteta Etelä-Karjalaan, mutta sääennustetta seurataan.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Kuvituskuvassa voimalinjan taustalla pilviä.
Lappeenrannan Energiaverkoilla ja Enervalla varauduttiin jo eilisen aikana tämänpäiväisen Vienoksi nimetyn tuulimyrskyn varalle. Sääennusteen mukaan länsituuli on tänään sähköverkkojen alueellamme alkuiltaan saakka voimakasta ja tuulen nopeus puuskissa 15 metriä sekunnissa. Säätilanteen kehittymistä seurataan yhtiöissä jatkuvasti ja mahdollisten sähkökatkojen varalle Enervalla on kohotettu valmiutta.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa mahdollisten sähkökatkojen alkaessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti.

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

 Lue, miten kannattaa varautua myrskyn varalle!

Häiriötilannetta voi seurata netistä

Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa myös Ohjeet ja vinkit -sivustoltamme.
 
Sivustolla on myös ohjeet sähkön häiriötekstiviestien tilaamiseen joko matkapuhelimeen tai sähköpostiin online-palvelumme MinunEnergian kautta.  

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Lappeenrannan Energiaverkot viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Seuraa sääennustetta ja myrskyn vaikutuksia valtakunnallisesti

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Valtakunnallista sähköhäiriöiden tilannetta voi seurata Energiateollisuuden häiriökartalta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.