Lumikuorma puissa katkoo sähköjä edelleen

Viime päivien aikana olemme saaneet hieman lisää lunta Kaakkois-Suomeen.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Lumikuorma puissa katkoo Energiaverkkojen sähköjä edelleen.
Lumisade on aiheuttanut sähkönjakeluhäiriöitä jakelualueellamme puiden kaatuessa sähkölinjojen päälle. Vikoja on esiintynyt eri puolilla Lappeenrantaa, Lemiä, Taipalsaarta ja Savitaipaletta. Energiaverkoilla ollaan kohotetussa valmiustilassa ja lähtövalmius viankorjaukseen on varmistettu kaikilla toiminnan tasoilla. Keskijänniteverkko tarkastettiin helikopterilla viime viikolla ja useita satoja sähköverkoille taipuneita vaarapuita poistettiin havaintojen perusteella.

Lumikuormatilanteen aiheuttamia sähkönjakeluhäiriöitä esiintyy ajoittain ja sääennusteen mukaisen uuden lumen sataminen tulevalla viikolla voi lisätä häiriöitä sähkönjakeluun. Yksittäisistä sähköhäiriöistä ei ehditä erikseen tiedottamaan, mutta asiakkaille lähetetään häiriötekstiviestejä katkotilanteesta normaalisti.

Sähkön käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoo, että säätilan muutoksia seurataan aktiivisesti ja tehdään varautumistoimia tilanteen mukaisesti, vaikka verkon varmuutta on saatu parannettua helikopteritarkastuksen avulla viime viikon aikana.

- Helikopteritarkastuslennolla havaittiin yli 380 lumenpainon sähkönjakelulle aiheuttamaa vaarapaikkaa, joita ollaan usean työryhmän voimin korjattu niin arkipäivisin kuin viikonloppuisinkin. Tällä ennaltaehkäisevällä työllä on merkittävästi vähennetty sähkönjakeluhäiriöitä, kun vaarapuut on saatu poistettu ennen kuin ne ovat kaatuneet sähkölinjan päälle.
 
Sähkönjakeluverkkomme reaaliaikaisen tilanteen näkee häiriökartaltamme.  Pienjänniteverkon häiriöt eivät kuitenkaan näy automaattisesti kartalla.

- Pyydämme ilmoittamaan havainnot sähkölinjalle kaatuneista tai nojaavista puista sähkön vikapalvelunumeroon 020 690 401 (mpm/pvm) viipymättä.

Sähkölinjalla havaittuja puita ei saa missään tilanteessa omatoimisesti poistaa.

Oma varautuminen sähkökatkon varalle kannattaa edelleen huolellisesti varmistaa. Sähkökatkon muihin mahdollisiin vaikutuksiin on hyvä kerrata selviytymisohjeita Ohjeet ja vinkit-sivustollamme.

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta osoitteesta katkokartta.lreoy.fi tai lappeenrannanenergia.fi. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Energia viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuilla ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Mahdollisten katkotilanteiden tiedotteet voit lukea häiriötiedotteistamme.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.