Liisa-myrsky katkoi sähköjä syksylle ennätyksellisesti

Torstain 19.11. Liisan päivän myrskyn tuhoja tuli ennätysmäärä. Häiriöviestipalvelussamme oli myös häiriö.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Torstain 19.11. Liisan päivän myrskyn tuhoja tuli Energiaverkkojen toimialueella ennätysmäärä.
Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialueella on ollut viimeisen reilun vuorokauden aikana runsaasti Liisa-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja. Ympäri Etelä-Karjalaa ilmeni yli 30 keskijänniteverkon katkoja ja pienjänniteverkon vioista on tullut jo useita kymmeniä ilmoituksia. Kaikki keskijänniteverkon viat on tarkoitus saada korjattua vielä tämän vuorokauden aikana, mutta korjattavaa riittää Energiaverkoilla, Enervalla ja Elveralla vielä viikonvaihteen ja ensi viikonkin puolelle.

Sähkön päivystyksessä on varauduttu, että lauantai-iltana Etelä-Karjalan yli tuleva puuskarintama voi tehdä yksittäisiä uusia sähköverkon vikoja. Puuskien ennustetaan jäävän pääosin alle 18 m/s lukemiin ja sääennustetta seurataan tiiviisti korotetussa valmiudessa.

Energiaverkkojen sähkön käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoo, että Liisa-myrskyn jäljiltä on edelleen sähköttä Savitaipaleella 44 Energiaverkkojen sähkön verkkopalvelun asiakasta. Pahimmillaan eilen oli sähköttä puoli neljän aikaan 4000 sähköverkon asiakasta Lappeenrannan, Lemin, Taipalsaaren ja Savitaipaleen eri alueilla.

- Tämä myrsky oli selkeästi syksyn pahin ja useimmassa kohteessa oli tullut tuhoja reilusti enemmän, mitä normaalissa syysmyrskyssä keskimääri tulee. Kun yleensä yksi puu kaatuu linjalle, tällä kertaa niitä oli paikoin useita. Myös muutamassa paikassa tuli uusia puita samoille linjoille uudestaan, Lintunen summaa myrskyn vaikutuksia.

Viikonlopun aikana odotetaan loma-asunnoilta tulevan lisää pienjänniteverkon vikailmoituksia.

- Pyydämme asiakkaita ilmoittamaan mökin sähköttömyydestä suoraan vikailmoitusnumeroomme. Myös sähköverkon vikahavainnoista ja puista sähkölinjoilla otetaan myös vastaan.

Sähköverkoilta vinkataan, että loma-asunnoille viikonvaihdetta viettämään lähtevien kannattaa varautua, että lauantai-illan myräkkä voi tuoda uusia sähkökatkoja. Vikoja korjataan sitä mukaa kun niitä ilmenee ja ensisijaisena tavoitteena on korjata sellaiset viat, joissa asiakkaat ovat ilman sähköjä.

Vakiokorvaukset hoituvat automaattisesti

Liisa-myrskyn katkoista on aiheutunut muutamille asiakkaille vakiokorvauksia 12 tunnin sähkökatkon ylityksestä. Lappeenrannan Energiaverkot maksaa sähköntoimituksen vakiokorvauksen verkkopalvelumaksun hyvityksenä sähkölaskussa niille asiakkaille, jotka ovat oikeutettuja saamaan korvauksia. Mahdolliset korvaukset hoidetaan automaattisesti ja asiakkaan ei tarvitse tehdä asiassa mitään.

Lue lisää vakiokorvauksista.

PÄIVITYSLISÄYS 24.11.2020:

Pahoittelemme lähtemättömiä häiriöviestejä

Jo torstaipäivän 19.11. ilmeni, että automaattiset häiriötekstiviestit katkotilanteista eivät toimineet normaalisti. Osalle viestit toimivat oikein, mutta ilmoituksia lähti vain katkon alkaessa ja joitakin massailmoituksia ei lähtenyt ollenkaan. Syytä häiriöviestipalvelun haasteisiin selvitetään parhaillaan, jotta kyseinen tekninen vika ei toistuisi. 

Vinkiksi niille, joille häiriöviestejä ei tullut katkon aikana normaalisti: Kirjautumalla minunenergia.fi-palveluumme voi halutessaan tarkistaa käyttöpaikassa olleen sähkökatkon pituuden.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.