Lappeenrannan Lämpövoimalle toimitusjohtajaksi DI Jarkko Kovanen

"Lappeenrannassa on tehty pitkään loistavaa työtä energia- ja vesihuollon parissa."
Lappeenrannan Energia
|
DI Jarkko Kovanen tulee tuotantoyhtiömme toimitusjohtajaksi
Lappeenrannan Lämpövoiman hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi tuotantotalouden diplomi-insinöörin Jarkko Kovasen Lahdesta. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuussa 2022. Nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Parviainen jatkaa Lämpövoimalla projektitehtävissä.

Diplomi-insinööri Jarkko Kovanen, 44, toimii tällä hetkellä Lahti Energia Oy:n lämpöjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän toimi Lahti Energian kaukolämmön ja teollisuushöyryn toimintojen käyttöpäällikkönä.

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen kertoo, että tehtävä kiinnosti yli 30 hakijaa eri puolilta Suomea.
- Haastattelujen ja testien jälkeen varsinainen valinta tehtiin Lappeenrannan Lämpövoiman hallituksen kokouksessa 22. joulukuuta ja toimitusjohtajan toimisopimus allekirjoitettiin 28.12.2021. Nimitiedon julkistus viivästyi hieman joulun ja vuodenvaihteen pyhistä johtuen, sillä halusimme viestiä asian ensin sisäisesti omilla tahoillamme.

Parviainen jatkaa lämpö- ja vedentuotannon projektien vetoa

Lappeenrannan Lämpövoimalla on merkittävä rooli puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa niin energiatuotannon kuin puhtaan veden ja jäteveden osalta. Nykyisellä toimitusjohtajalla Tuomo Parviaisella on takanaan pitkä lähes 18 vuoden ura ja kokemus yhtiön energian- ja vedentuotannon kehitystehtävistä. Hän on hyvillään saadessaan tehtäväänsä vastaavaa monipuolista kokemusta omaavan uuden sukupolven jatkajan:

- Olen hyvilläni, että tehtävään löydettiin uuden sukupolven osaaja, jolla on tehtävään sopivaa monipuolista kokemusta. Mielelläni olen uuden toimitusjohtajan taustatukena ja opastajana aina tarvittaessa seuraavien parin vuoden ajan.  Tervetuloa Jarkko monipuoliseen ja mielenkiintoiseen tehtävään. Odotan innolla yhteistyömme alkamista.

Omaa muuttuvaa tehtävänkuvaansa projektitehtävien parissa Parviainen avaa näin:

- Koen hyväksi sen, että työurani loppuvaiheessa voin keskittyä tehtäviin, joissa pystyn hyödyntämään pitkää kokemustani ja osaamistani.  Viime vuosina tarve varsinkin projektinhallinnan kehittämiseen on noussut esille ja pääsen keskittymään nyt jatkossa suoraan tähän kehitystyöhön sekä osallistumaan toimintajärjestelmän kehittämiseen. Toimitusjohtajan tehtävät jätän lämpimin mielin seuraajalleni.

Energia-konsernin toimitusjohtaja Arto Nikkanen kiittää ansiokkaan pitkän toimitusjohtajauran tehnyttä Tuomo Parviaista ja toivottaa Jarkko Kovasen tervetulleeksi Energialle:

- Lappeenrannan Energia -konsernissa on tapahtunut paljon Tuomon toimitusjohtaja- ja tuotantojohtajauran aikana; muun muassa Kaukaan Voiman voimalaitoksen rakentaminen ja käyttöönotto, vesiliiketoiminnan yhdistäminen Energiaan sekä uuden jätevedenpuhdistamon luvitus ja projektin valmistelu ovat värittäneet vuosia Tuomon uran varrella. Kiitokset Tuomolle pitkästä ja sitoutuneesta työstä Lappeenrannan Lämpövoimalla asiakkaidemme hyväksi. Olen myös iloinen, että saamme Tuomon osaamisen käyttöömme vielä tärkeiden projektiemme edistämiseen ja varmistamme samalla sujuvan osaamisen siirron hänen seuraajalleen, Nikkanen sanoo ja jatkaa:

- Jarkko Kovanen valikoitui toimitusjohtajaksi perusteellisen valintaprosessin jälkeen ja vakuutuimme Jarkon osaamisesta ja sopivuudesta tytäryhtiömme toimitusjohtajaksi. Toivotan Jarkon tervetulleeksi konserniimme ja odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Energian johtamisessa matkallamme kohti hiilineutraalia huomista. Lappeenranta on yksi Suomen energia- ja ympäristöteknologian johtavista keskittymistä, jonka eteenpäinviemisessä Energialla ja Lämpövoimalla on keskeinen rooli. Tervetuloa joukkoomme ja työn iloa ja menestystä tulevaisuuteen!

LUT:n kasvatti palaa innostunein mielin Lappeenrantaan

Kovanen tulevana energialaisena on jo innoissaan tulostaan Lämpövoimalle ja talosta löytyykin valmiiksi joitakin tuttuja energialaisia lämmöntuotannon parista.

- Tulen innostunein mielin jatkamaan nykyisen toimitusjohtajan pitkäaikaista työtä jo osittain tuttuun porukkaan. Omalla kokemuksella voinkin sanoa, että Lämpövoimalla vaikuttaa olevan hyvä tekemisen meininki. Opiskeluajoista minulle jäi erittäin hyvä muistot Lappeenrannasta. Kaupungin ilmapiiri on mukava ja ihmiset ystävällisiä ja avoimia.


Kovasella on aiempaa työkokemusta muun muassa kaukolämmön ja maakaasun verkostojen suunnittelusta, kehittämisestä ja urakoinnista, liiketoiminnan johtamisesta sekä kunnallisteknisestä rakentamisesta. Hän on valmistunut Lappeenrannan Teknillisestä yliopistosta eli nykyisestä LUT:sta erikoistuen tuotantotalouden opinnoissaan energiatekniikkaan, joten paluu paikkakunnalle 18 vuoden jälkeen vetämään tulevaisuuden energia- ja vedentuotannon toimintoja on herättää monenlaisia ajatuksia:

- Lappeenrannassa on tehty pitkään loistavaa työtä energia- ja vesihuollon parissa. Merkittäviä tulevaisuuteen suuntautuvia hankkeita on käynnistymässä ja olen innolla tulossa mukaan toteuttamaan näitä ympäristöystävällisiä uuden teknologian ratkaisuja, joilla taataan kilpailukykyinen toiminta pitkälle tulevaisuuteen.

Lappeenrannan Lämpövoima Oy lukuina vuonna 2020:

 • Liikevaihto 18,1 milj. €
 • Investoinnit 5,6 milj. €
 • Henkilöstöä 44
 • Kaukolämmön tuotanto 92 GWh
 • Talousveden tuotanto 5,20 milj.m3
 • Jätevedenkäsittely 6,38 milj.m3
 • Tuotantolaitokset:
  • Lämpölaitokset 12 kpl
  • Höyrylaitokset 1 kpl
  • Vedenottamot 10 kpl
  • Jätevedenpuhdistamot 5 kpl

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.