Lappeenrannan kaukolämmön saanti turvataan lakon aikana poikkeusjärjestelyin

Lappeenrannan Energia
|
Kaukaan Voiman voimalaitos
Lappeenrannan Energia haluaa turvata ja huolehtia, että Lappeenrannan kaupungin asukkaat saavat edelleen luotettavasti tuotettua kaukolämpöä UPM:ään kohdistuvan työtaistelun aikana. Lakon ajan Kaukaan Voiman voimalaitosta operoi ulkopuolinen yritys, joka koostuu joukosta osaavia ja kokeneita voimalaitostoimijoita. Talvikaudella kaukolämpöä tuotetaan myös Lappeenrannan Lämpövoiman varalämpölaitoksilla.


Kaukaan Voiman toimitusjohtaja Juha Kouki kertoo, että ulkopuoliseen työvoimaan päädyttiin, jotta Kaukaan Voimalla voidaan turvata voimalaitoksen asiakkaiden tarpeet kriittisenä talviaikana.

- Voimalaitosta ajetaan käytännössä edelleen normaalisti. Voimalaitoksen käyttäjät vaihtuivat lakon alkaessa. Kaukaan Voiman toimintaa hoitavat perehdytetyt ja asiansa osaavat henkilöt, jotka kykenevät käyttämään voimalaitosta turvallisesti ja viranomaisvaatimuksia noudattaen, Kouki tarkentaa.

Kaukaan Voima tuottaa lämpöä Lappeenrannan Energian kaukolämpöverkkoon ja höyryä UPM Kaukaan tehdasalueelle mm. normaalisti toimivalle sahalle sekä sähköä.

Vaikutuksia asiakkaille pyritään minimoimaan

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen vahvistaa, että energiayhtiö haluaa ulkopuolisella avulla ensisijaisesti turvata asiakkaidensa toimintavarman, edullisen ja ympäristöystävällisen lämmönsaannin talvikaudella ja pyrkiä estämään Lappeenrannan alueen asukkaille ja yrityksille koituvia lakon vaikutuksia.

- Kannamme Kaukaan Voiman keskeytyksettömän toiminnan osalta vastuutamme niin talouden, ympäristön kuin kaupungin maineen näkökulmasta. Asiakkaidemme kannalta on hyvä, että maastamme löytyy tällaista osaamista, joiden käsiin voimme voimalaitoksen nyt tässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa luottaa. Aiemmin voimalaitostoiminnot on rajattu työtaisteluiden ulkopuolelle.

Lappeenrannan Energia tuottaa kaukolämpöä asiakkailleen tarvittaessa myös varalämpölaitoksillaan Mertaniemessä, Ihalaisessa, Skinnarilassa, Lauritsalassa, Kahilanniemessä ja Hyrymäellä.

- Asukkaat voivat olla huoletta, kaukolämmön ja lämpimän veden saanti on Lappeenrannassa edelleen varmennetusti turvattu.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.