Lappeenrannan Ilottulan vedenottamon talousvesi täyttää laatuvaatimukset

​Ilottulan vedenottamon vesi on käyttökelpoista.
Lappeenrannan Lämpövoima
|
Lappeenrannan Ilottulan vedenottamon talousvesi täyttää mikrobiologiset ja kemialliset laatuvaatimukset, eikä veden käyttöä talousvetenä tarvitse rajoittaa. Ilottulan vedenottamon jakelu kattaa Lappeenrannan lähinnä kantakaupungin itäiset alueet. Lappeenrannan Lämpövoima Oy:n vesi- ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio vahvistaa, että Ilottulan vedenottamolta jakeluun lähtevän veden laatua seurataan kuukausittain ja vesi on todettu käyttökelpoiseksi.

Lappeenrannan Energia tiedotti Lappeenrannan Muukko-Ilottulan pohjavesialueen liuotinesiintymän tutkimuksista tämän vuoden tammikuun 13. päivä. Tuolloin tiedotettiin, että Lappeenrannan Ilottulan vedenottamon käyttötarkkailussa on tehty ensimmäisiä havaintoja liuottimesta vedenottamon kaivoista ja lähtevästä vedestä jo vuonna 2011. Tehtyihin liuotinhavaintoihin liittyviä lisätutkimuksia tehdään nykyään kolme kertaa vuodessa.

Tiedotteessa Riitta Moisio totesi tammikuussa valmistuneista tutkimuksista:
- Uusituissa näytteissä pitoisuudet ovat kohonneet, mutta jakeluun lähtevässä vedessä liuotinpitoisuudet ovat kuitenkin jääneet alle sosiaali- ja terveysministeriön asettaman raja-arvon. Veden käyttöä talousvetenä ei ole tämän vuoksi tarvinnut rajoittaa.

Lappeenrannan Energia tiedottaa kaikista mahdollisista talousveden käyttöä rajoittavista asioista asiakkailleen suoraan häiriötekstiviesteinä asiakkaille, tiedotteilla verkkosivuillaan ja median välityksellä.

***
 
Tämä tiedote on lisätty Energian vanhoilta verkkosivuilta uusille taustoittamaan aiheeseen liittyvää myöhempää uutisointia.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.