Lappeenrannan Energian tuulivoimatuotanto kasvaa

Osakkuusyhtiömme Suomen Hyötytuulen kautta tuulivoiman tuotantomme kasvaa.
Lappeenrannan Energia
|
Kuvassa Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.
Suomen Hyötytuuli Oy on tehnyt investointipäätöksen Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston rakentamisesta Keski-Pohjanmaalle Perhoon ja sen naapurikuntaan Kyyjärvelle. Parhaillaan viimeistellään turbiinisopimuksia ja muita urakkasopimuksia.

Tuulipuistoalueelle rakennetaan yhteensä 14 kpl noin 6 MW:n tuulivoimalaa.  Seitsemän voimalaa sijoittuu Alajoen kylään noin seitsemän kilometrin päähän Perhon keskustasta ja toiset seitsemän voimalaa Keski-Suomen maakunnan puolelle Kyyjärven Peuralinnaan.  Hanke rakennetaan yhtenä kokonaisuutena. Investointi on arvoltaan lähes 100 M€. Meneillään oleva Polusjärven tuulipuiston investointi ja tämä uusi investointi nostavat Suomen Hyötytuuli Oy:n vuosituotannon noin 1 000 GWh:in.

Kyseessä on syöttötariffikauden jälkeen yhtiön toinen täysin markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi. Suomen Hyötytuulen tavoitteena on tuottaa markkinaehtoisesti puhdasta ja mahdollisimmin edullista tuulienergiaa omistajien tarpeiden mukaisesti ja kilpailukykyisesti.

- Alajoki-Peuralinnan tuulipuisto on Hyötytuulelle hyvä investointikohde. Yhdessä nämä kaksi vierekkäistä samankokoista tuulipuistohanketta mahdollistavat alueelle tehokkaan rakentamisen ja tuulivoimatuotannon, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri. Tuulipuiston rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja tuulipuisto on tuotannossa vuonna 2022.

Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen kertoo, että hanke kasvattaa Lappeenrannan Energian tuulivoimatuotantoa 32,5 GWh:lla vuodessa.

- Hankkeen valmistuttua tuulivoiman määrä Lappeenrannan Energian sähkönhankinnassa on noin 100 GWh. Omistusosuutemme Suomen Hyötytuulesta on 12.5 %.

Tutustu Suomen Hyötytuuleen.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.