Lappeenrannan Energia tarjoaa hiilineutraalia kaukolämmitystä

Idea Vihreän Kaukolämmön tuotteeseen syntyi suoraan Lappeenrannan Energian asiakkaiden tarpeesta.
Lappeenrannan Energia
|
Kuvassa kuvituskuva Kaukaan Voimasta.
Vihreä Kaukolämpö tuotetaan Kaukaan Voiman yhteistuotantovoimalaitoksessa uusiutuvilla energialähteillä kuten tähdepuulla ja metsähakkeella. Vihreä Kaukolämpö tuotetaan yhteistuotannossa sähkön kanssa hiilineutraalisti, joten se on erittäin ekologinen lämmitysmuoto.

Sähkön hankinnassa on ollut jo pitkään mahdollista valita vihreä sähkö, joka tuotetaan ympäristöystävällisesti tuuli-, aurinko- tai vesivoimalla.

Asiakkuusjohtaja Jussi Selenius kertoo, että vastaavaa tuotetta on toivottu Lappeenrannan Energialta myös kaukolämpöön, sillä Lappeenrannassa kaukolämpö on jo suurelta osin uusiutuvilla puuperäisillä polttoaineilla tuotettu.

– Erillinen yhtiö varmentaa jatkossa meidän tuottavan lämpöä uusiutuvilla energialähteillä sekä todentaa tuotetun energian määrän. Näin meillä on nyt mahdollisuus myydä uusiutuvaa lämpöä asiakkaalle, Selenius selventää.

Vihreän Kaukolämmön avulla lappeenrantalaisille kaukolämmön asiakkaille avautuu mahdollisuus lämmityksen päästöjen minimointiin.

- Tuotteen hiilineutraalius perustuu lämmöntuotannossa käytettäviin uusiutuviin energialähteisiin, kuten tähdepuuhun ja metsähakkeeseen. Vihreä lämpötuote on tarkoitettu sekä pientaloille, taloyhtiöille että yrityksille, Selenius kertoo.

Yhtiön tavoitteena on hiilineutraali huominen

Vihreä Kaukolämpö tuotetaan Lappeenrannassa Kaukaan Voiman yhteistuotannon voimalaitoksessa, joka juhlii tänä vuonna jo kymmenvuotista taivaltaan. Kaukaan Voiman tuotannossa energialähteistä noin 90 prosenttia on uusiutuvaa puuperäistä polttoainetta. Tämän osuuden Energia myy hiilineutraalina Vihreänä Kaukolämpönä.

Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen kertoo Kaukaan Voiman tuotannossa turpeen osuuden olevan nykyään noin 10 prosenttia ja sen osuutta tullaan pienentämään tavoitteellisesti lähivuosina. Kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat jo nykyisellään Lappeenrannassa hyvin alhaiset, viime vuonna 30 % valtakunnallista keskiarvoa alhaisemmat, ja Vihreällä Kaukolämmöllä vastaava luku on nolla.

Toimitusjohtajan mukaan Lappeenrannan Energia pyrkii kaikessa tekemisessä vähentämään hiilijalanjälkeä ja yhtiöllä on kunnianhimoinen tavoite olla Suomen ensimmäinen hiilineutraali energiayhtiö vuonna 2026.

- Pyrimme henkilöstömme kanssa vähentämään ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeämme kaikessa toiminnassamme. Voimme nyt myös asiakkaidemme kanssa luoda hiilineutraalia huomista Vihreällä Kaukolämmöllä, toimitusjohtaja sanoo ja haastaa kaukolämmittäjiä mukaan ilmastonmuutoksen hidastamisen talkoisiin.

Täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun Vihreään Kaukolämpöön vaihtaminen onnistuu vaivattomasti verkkopalvelussa tai ottamalla yhteyttä Energian asiakaspalveluun.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.