Kaukolämmön toimitusvarmuutta parannetaan Lauritsalan seudulla

Lappeenrannan Lämpövoima rakentaa Lauritsalaan uutta lämpölaitosta.
Lappeenrannan Energia
|
Lauritsalan lämpölaitoksen rakennustyömaa.
Uusi lämpölaitos tulee korvaamaan 1970-luvulla valmistuneen vanhan lämpölaitoksen, joka on aikojen saatossa kasvaneen kaukolämmön kulutuksen myötä jäänyt myös teholtaan pieneksi. Lappeenrannan Lämpövoimalta kerrotaan, että uusi laitos on edeltäjänsä tapaan niin sanotusti varalaitos. 

- Näin varmistetaan itäisen kantakaupungin kaukolämmön toimitus kireillä pakkasilla, kun päätuotantolaitosten tuottama lämpöteho ei riitä tai kun päätuotantolaitoksilla tai kaukolämmön jakeluverkossa on vikatilanne.  

Uuteen laitokseen tulee kaksi 12,5 MW:n lämpökattilaa, joiden pääpolttoaine on maakaasu. Kattiloissa on varapolttoaineena kevyt polttoöljy, jonka varastointia varten laitosalueelle rakennetaan uusi 199 m3:n öljysäiliö. Tulevaisuuden varalta kattiloihin on tehty varaus myös pelletin polttoa varten. 

Käyttöinsinööri Pekka Nummikoski kertoo, että uusi laitos tulee samalle tontille vanhan laitoksen kanssa.  

- Tähän mennessä laitosalueella on purettu pois vanha öljysäiliö sekä rakennettu uuden laitoksen ja öljysäiliön perustukset sekä kaukolämpö- ja viemäriputkistoja. Uudet kattilat ja öljysäiliö saapuvat työmaalle elokuun alussa. Uuden laitoksen koestukset ja testaukset tehdään marraskuussa ja käyttöönotto joulukuussa. Varsinaisessa tuotantokäytössä laitos on vuoden vaihteessa. Vanha lämpölaitos puretaan pois ensi vuoden aikana.  

Uusi lämpölaitos varmentaa kaukolämmön toimitusta Hartikkalan, Hakalin, Perä-Hakalin, Hovinpellon, Kanavansuun, Lauritsalan, Mälkiän ja Pontuksen alueille. Alueella on yli 600 kaukolämmöllä lämpiävää kiinteistöä. 

Laaja kaukolämpökatko 22.-23.7. 

Lämpölaitoksen työmaa on edennyt jo siihen vaiheeseen, että keskiviikon ja torstain 22.-23.7. välisenä yönä on kaukolämmön toimituksessa alueella katkos johtuen rakennustyön vaatimista putkiverkoston muutostöistä.  

Asiakkaille on tiedotettu lämpökatkosta jo suoraan häiriöviestipalvelumme kautta. Tiedotamme ensi maanantaina katkosta yleisesti verkkopalvelussamme ja sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi lähetämme häiriötiedotteen medialle.  

- Tulemme somettamaan lämpökatkon ajankohtana sen kulisseista myös Instagramissa @energiaverkot_official tilillämme, Energiaverkkojen kaukolämmön tiimistä kerrotaan. 

Päivitys 23.7. kello 8.51: Muutostyöt valmistuivat yön varhaisina tunteina ja lämmöt saatiin palautettua asiakkaille jo puoli neljän aikaan. Kiitämme onnistuneesta työstä yhteistyökumppaneitamme! 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.