Kaukolämmön perusmaksu pysyy ensi vuonna samana

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy laskutusvesivirtaan, joka tarkistetaan yleensä automaattisesti vuosittain.
Lappeenrannan Energia
|
Kaukolämmön perusmaksu pysyy samana vuonna 2021.
Koska talvikausi 2019-2020 oli poikkeuksellisen lämmin, vuosittaista kaukolämmön perusmaksun tarkistusta ei voida luotettavasti toteuttaa. Myöskään vuosittaista laskutusvesivirtaraporttia ei lähetetä tästä syystä asiakkaille. Kaukolämmön asiakaskohtainen perusmaksu on vuonna 2021 sama kuin tänä vuonna 2020.

Seuraavan kerran perusmaksuun liittyvät laskutusvesivirran tarkastukset on tällä hetkellä suunniteltu tehtäväksi vuodelle 2022.

Lappeenrannan Energian tekninen asiakaspalvelu muistuttaa, että asiakas voi  tarkistaa kaukolämmön kiinteistökohtaiset kulutustietonsa aina onlinepalvelusta osoitteesta MinunEnergia.fi. Kaukolämmön voimassa olevan hinnaston voi tarkistaa Hinnastot ja ehdot -sivullamme.

Mikä on laskutusvesivirran tarkastus?

Laskutusvesivirtojen tasot tarkastetaan lämmityskauden jälkeen vuosittain kaikkien käyttöpaikkojen osalta. Päivitetyn laskutusvesivirran mukainen tehomaksu astuu voimaan tarkistusta seuraavan vuoden alusta automaattisesti ilman sopimuksen päivittämistä. Muutoksesta lähetetään asiakkaalle laskutusvesivirtaraportti ja tehomaksu muutetaan automaattisesti tämän mukaiselle tasolle seuraavan vuoden alusta.

Kaukolämmön energiankulutus mitataan tuntitasolla kaikkien käyttöpaikkojen osalta. Lämmityskauden tuntimittaustietoon perustuva käyttöpaikan laskutusvesivirta määritellään mitoitusulkolämpötilassa, joka on Suomen rakentamismääräyskokoelman D3:n mukaan -29 °C Lappeenrannan alueella.

Lisätietoa antaa tarvittaessa tekninen asiakaspalvelumme, puhelin 020 690 505, valinta 3.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.