Jätevedenpuhdistamon ympäristölupa sai sittenkin hyväksynnän hallinto-oikeudelta

Hyväristönmäen jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa koskeva valitus hylättiin Vaasan hallinto-oikeudessa.
Lappeenrannan Energia
|
Jätevedenpuhdistamon ympäristölupa sai sittenkin hyväksynnän hallinto-oikeudelta
Vaasan hallinto-oikeus antoi eilen 13. kesäkuuta 2022 päätöksen (665/2022), jonka mukaan valitus Lappeenrannan Lämpövoiman uuden jätevedenpuhdistamon ympäristölupa-asiassa hylätään. Käytännössä hallinto-oikeuden päätös tarkoittaa, että uusi jätevedenpuhdistamo on mahdollista rakentaa ympäristöluvan mukaisesti hallinto-oikeuden täydentämillä lisä- ja muutosehdoilla Hyväristönmäkeen ja purkaa puhdistetut jätevedet Rakkolanjokeen.

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen toteaa tyytyväisin mielin, että viimeinkin Hyväristönmäen jätevedenpuhdistamon hankkeen valmistelua päästään taas jatkamaan.

- Ympäristömme kannalta tämä päätös on kovin odotettu ja mieluinen. Tutustumme kuitenkin ensin rauhassa tänään saatuun päätökseen ja selvitämme sen merkityksen niin itsellemme kuin hankkeen suunnitelmille. Päätös sisälsi joitakin meille uusia velvoittavia lisäyksiä ja tarkennuksia lupamääräyksiin. Lisäksi jäämme tietenkin odottamaan tietoa, hakevatko alkuperäisen valituksen tehneet vielä jatkovalitukselle lupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Hylätyn valituksen hakijoina oli joukko Hyväristönmäen lähiseudun asukkaita ja maanomistajia.

Lappeenrannan kaupunki kuuluttaa päätöksestä kuntalain mukaisesti ja se on nähtävillä kokonaisuudessaan kaupungin verkkopalvelussa.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.