Jätevedenpuhdistamon ympäristölupa hylättiin hallinto-oikeudessa

Hyväristönmäen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan päätös hallinto-oikeudelta oli yllättävä.
Lappeenrannan Energia
|
Jätevedenpuhdistamon ympäristölupa hylättiin hallinto-oikeudessa
Vaasan hallinto-oikeuden 28. toukokuuta antaman päätöksen (19/02225/3) mukaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä ympäristölupa on hylätty. Käytännössä hallinto-oikeuden päätös tarkoittaa, että uusi jätevedenpuhdistamo tulee rakentaa muualle kuin Hyväristönmäkeen. Päätöksen mukaan Rakkolanjokeen suunniteltua purkuvesistöä ei voida pitää sopivana merkittävän pilaantumisriskin ja epäselvän kaavoitustilanteen vuoksi.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan tilanne on hankala.

−   Tämä tarkoittaa suunnittelutyön käynnistämistä uudestaan monelta osin. Toisena vaihtoehtona on valitusluvan hakeminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. 

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmaisen mukaan päätös ei ollut energia- ja vesiyhtiön puolesta odotettu ja jatkosta neuvotellaan yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

−    Purkuvesistön vaihtoehdoksi jää tämän päätöksen johdosta Saimaa. Toikansuon ympäristöluvan jatkon osalta päätös on edelleen saman hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Odottelemme vielä sitäkin päätöstä.

Kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen on päätöksestä hämmentynyt eikä olisi odottanut tämänlaista päätöstä.

- Käytännössä jätevesien purku siirtyisi nyt Saimaaseen Lappeenrannan Pappilansalmen ja Joutsenon edustan väliselle alueelle. Rakkolanjoen ja Haapajärven tilan parantaminen jää tässä tilanteessa myös avoimeksi.  

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.