Energiaverkkojen maanantai-aamu alkoi uusilla sähköverkon vioilla

Sähköverkon viat ja niitä ennaltaehkäisevät toimet jatkuvat Etelä-Karjalassa.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Sähköverkon viat ja niitä ennaltaehkäisevät toimet jatkuvat.
Lauhtuneesta säästä on seurannut uusia katkoja Energiaverkon sähköverkkoihin Savitaipaleella, Taipalsaarella ja Lappeenrannan länsiosissa. Säätilanne on sähköverkoille edelleen haastava ja uusia sähkökatkoja saattaa edelleen ilmetä. Uusia lumi- ja vesisateita lämpötilavaihteluineen on luvassa, mutta odotettua suojasäätä tykkylumitilanteen helpottamiseen ei ole lähipäivinä näkyvissä. Vaarapuiden etsimistä helikopteritarkastuksin ja sähkölinjoille uhkaa aiheuttavien puiden poistoa jatketaan.

Viikonvaihteeksi odotettu hankala talvimyräkkä osoittautui Etelä-Karjalassa lieväksi, mutta sähköverkkojen katkotilanne jatkuu edelleen eri alueilla. Pitkittynyt tykkylumitilanne jatkuu sään kestäessä pääosin pakkasella ja jäätävä vesisade lisää entisestään oksien painoa uhaten metsässä sijaitsevia sähkölinjoja. Energiaverkkojen sähkön käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoo sähköverkon katkotilanteiden vaihtelevan edelleen nopeasti ja käyttöpäivystyksessä toimitaan tehostetuilla resursseilla.

- Keskitymme tällä hetkellä ensisijaisesti vikojen korjaamiseen. Lisäksi joitakin partioita on jo tänä aamunakin lähetetty maastoon vaarapuita poistamaan eli työtä sen parissa riittää edelleen. Onneksi eilinen oli huomattavasti odotettua kevyempi, joten osa partioista sai ansaitusti levätäkin välillä.

Sähkölinjoja tarkastava helikopteri on myös nousemassa uudelleen ilman ja jatkaa viime viikolla kesken jääneen keskijänniteverkon tarkastusta Lappeenrannassa muun muassa Joutsenon alueella.

Pienjänniteverkon vikahavainnoista pyydetään edelleen ilmoittamaan

Jos uusia katkoja Lappeenrannan, Lemin, Taipalsaaren tai Savitaipaleen alueilla syntyy, on asiakkaiden hyvä muistaa, että Energiaverkkojen sähkön päivystys saa automaattisesti tiedon kaikista keskijänniteverkon vioista. Pienjänniteviat eivät näy etäohjauksessa eivätkä näy myöskään sähkön häiriökartalla.

- Mikäli asiakas on pienjänniteverkon päässä ilman sähköä eikä katkoa näy häiriökartalla, kannattaa soittaa sähkön vikapäivystykseen numeroon 020 690 401. Samaten jos havaitsee sähkölinjalle nojaavan tai kaatuneen puun tai sen oksan tai sähköjohtojen roikkuvan maassa.

Sähkölinjalla havaittuja puita ei saa omatoimisesti poistaa vaan niistä on hyvä ilmoittaa viipymättä sähkön vikailmoitusnumeroon.

Lue aiemmin julkaistuja häiriötiedotteita tykkylumen aiheuttamista sähkökatkoista.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.