Energia-konsernissa suhtaudutaan vakavasti entisen työntekijän lahjussyytteeseen

Lappeenrannan Energia
|
Energia-konsernissa suhtaudutaan vakavasti entisen työntekijän lahjussyytteeseen
Lappeenrannan Energia-konserniin kuuluvan Lappeenrannan Lämpövoiman entinen työntekijä on syytettynä törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta elinkeinotoiminnassa. Lahjussyyte ei kosketa Energia-konsernin yhtiöitä tai muuta sen henkilöstöä. Lappeenrannan Lämpövoima hakee syytetyltä mittavia vahingonkorvauksia. Syyte käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa 12. huhtikuuta 2022.

Teko tuli ilmi poliisin yhteydenoton kautta asian esitutkinnan yhteydessä. Haastehakemuksen mukaan kyseisen entisen työntekijämme on arvioitu saaneen henkilökohtaista hyötyä tilaajalahjoina yhtiölle tehtyjen hankintojen yhteydessä ja hän on tällä toiminnallaan aiheuttanut merkittävän euromääräisen vahingon Lämpövoimalle.

Kyseinen henkilö ei työskentele enää konsernin palveluksessa.

- Suhtaudumme vakavasti kaikkeen epäeettiseen toimintaan ja meillä on tällaiseen ehdoton nollatorelanssi. Valitettavasti teolla on aiheutettu merkittävät euromääräiset vahingot Lappeenrannan Lämpövoimalle ja sen mukaisesti haemme myös vahingonkorvauksia useamman kymmenen tuhatta euroa, kertoo Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen.

Energia-konsernissa noudatetaan kaupunkikonsernin ohjetta henkilöstölle etuuksien vastaanottamisesta ja kaikissa hankinnoissa noudatetaan kaupunkikonsernin ohjeistuksen lisäksi konsernin omaa hankintaohjeistusta.

- Tapauksen tultua ilmi konsernissa käynnistettiin toimenpiteet hankintatoimen prosessien kehittämiseksi siten, että vastaavat tapaukset pystytään tulevaisuudessa ennaltaehkäisemään.

Lappeenrannan Energia ei tiedota toistaiseksi asiasta enempää.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.