Asiakkuus- ja digipalvelujohtajaksi valittiin DI Sami Pesonen

Monipuolinen tehtävä kiinnosti laajalti ympäri Suomea.
Lappeenrannan Energia
|
Asiakkuus- ja digipalvelujohtajaksi kesällä 2023 Sami Pesonen.
Lappeenrannan Energian uusi asiakkuus- ja digipalvelujen johtaja, diplomi-insinööri Sami Pesonen, tulee Tuusulasta. Hän aloittaa tehtävässään 12.6. ja siirtyy suoraan Hyvinkään Lämpövoimalta asiakkuus- ja verkostopäällikön tehtävistä. Nykyinen asiakkuus- ja digipalvelujohtajamme Jussi Selenius siirtyy tytäryhtiöömme toimitusjohtajaksi 1.4.2023 alkaen, kun Energiaverkkojen toimitusjohtaja Arto Taipale jää eläkkeelle.

Konsernin toimitusjohtaja Arto Nikkanen kertoo, että asiakkuus- ja digipalvelut yksikön johtajan haku oli mielenkiintoinen prosessi. 

- Tehtävä on Energialla uudistunut ja siinä yhdistyvät konsernin myynti, asiakaspalvelu, tietohallinto ja järjestelmäkehitys sekä konsernin viestintä. Tavoitteenamme oli löytää moniottelija, joka syttyy asiakkaiden tarpeiden ratkaisemisesta ja viestinnästä sekä omaa osaamista, kokemusta ja näkemystä digitaalisten palveluiden ja työkalujen kehittämisestä sekä energiayhtiön sisäisille että ulkoisille asiakkaille.

Tehtävänkuva kiinnosti laajalti eri puolilta Suomea ja hakijajoukko oli toimitusjohtajan mukaan korkeatasoista. Hakijoita tehtävään oli yli 40. 

- Haastattelimme lähes kymmenkunta ehdokasta maaliskuun aikana. Hakijoiden taustat olivat tehtäväkentän laajuuden vuoksi moninaiset sekä alalta että alan ulkopuolelta, Nikkanen sanoo ja jatkaa:

- Olen innoissani, kun saamme tehtävään Sami Pesosen kaltaisen rautaisen ja näkemyksellisen osaajan sekä joukkuepelaajan. Sami ja Hyvinkään Lämpövoima ovat energia-alalla tunnettuja innovatiivisista ja edelläkävijämäisistä palveluista ja ratkaisuista asiakkailleen. Jatkossa saamme Samin mukaan Lappeenrannan Energian joukkueeseen viemään yhtiötämme yhdessä asiakkaidemme kanssa kohti astetta parempaa.

Savonrannalta Saimaan toiselle rannalle

Sami Pesonen on lähtöisin Savonrannalta eli tulevan uuden johtoryhmämme jäsenen juuret ovat syvällä Itä-Suomessa. Savosta opinnot toivat Pesosen aikanaan myös Lappeenrantaan, josta energia-alan työt kuljettivat edelleen Etelä-Suomeen ja Helsinkiin. LUT-yliopistosta 2010 valmistunut energiatekniikan diplomi-insinööri omaa valmiiksi laajat verkostot ja osaamisen alalta työskenneltyään aiemmin Lahden, Helsingin ja Haminan Energialla.

- Hyvinkään Lämpövoimalla olen saanut vuodesta 2015 lähtien viedä monipuolisesti yritystä ja sen liiketoimintaa eteenpäin energiamarkkinoiden murroksessa yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Tykkään toimia asiakkaiden, tuote ja palvelukehityksen sekä digitalisaation parissa.

Aktiivisen ja energisen Samin työnarki saa vastapainoa liikunnallisista ja luonnonläheisistä vapaa-ajan aktiviteeteista.

- Harrastan muun muassa melontaa, vapaalaskua ja järvipelastustoimintaa. Lisäksi pojan harrastustoiminta lohkaisee merkittävän osan vapaa-ajasta. Saimaa on lähellä sydäntä, kuten myös metsälenkit parin beaglen kanssa.

Lappeenrantaan hän tulee kesän koittaessa innostunein odotuksin:

- Kun näin hakuilmoituksen, se kuulosti ihan sellaiselta, mihin halusinkin ”isona tähdätä”. Innolla tulen työskentelemään entuudestaan jo tuttuun ja hyvämaineiseen yhtiöön ja sen verkostojen parissa. On mukavaa hypätä osaksi Lappeenrannan Energian joukkuetta, kun tunnen useamman henkilön Energialta aiemmista työyhteyksistäni vuosien varrelta.

Kaikki energialaiset toivottavat Samin lämpimästi tervetulleeksi kotiseudun tekijöiden joukkoomme.
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.