Entistä laadukkaampaa vettä kalkkikivialkaloinnilla

Lappeenrannan talousvesi on koko maan tasolla huippuluokkaa. Huhtiniemen vedenottamon viereen ryhdytään rakentamaan toukokuussa 2021 laajennusosaa uudelle alkalointikäsittelylle, jonka myötä talousveden laatu paranee entisestään. Alkalointi pitää veden pH-arvon sopivalla tasolla ja tasoittaa veden laatua. Noin vuoden kestävä rakennusprojekti ei vaikuta Huhtiniemen ulkoilualueen ja pururadan käyttöön.

Nykyisen vedenottamon viereen nousee laajennusosa, johon sijoitetaan uusi alkalointikäsittely. Rakennuksen viereen rakennetaan myös imeytysallas.

Lauritsalan uudella lämpölaitoksella koeajoja joulukuussa arkipäivisin

Lappeenrannan Lämpövoima tekee Lauritsalan uuden lämpökeskuksen koeajoja tänään 15.12. sekä seuraavien viikkojen 51 ja 52  arkipäivien aikana. Mahdollisissa ongelmatilanteissa asiakkailla voi esiintyä häiriöitä lämmönjakelussa Lauritsalan, Hakalin, Kanavansuun, Mälkiän ja Pontuksen alueella. Häiriö voi näkyä asiakkailla lämpimän käyttöveden katkoksena, mutta sen pitäisi olla ohi noin puolen tunnin kuluessa.

Uusilla innovaatioilla vihreää kaukolämmön tuotantoa

Lappeenrannan Energian kaukolämpö tuotetaan ympäristöystävällisesti uusiutuvia puuperäisiä polttoaineita käyttäen. Energian uusi tuote, Vihreä Kaukolämpö, tuotetaan täysin hiilineutraalisti. Biopolttoaineiden lisäksi kaukolämpöä voidaan jatkossa tuottaa esimerkiksi suola-akun avulla.

Lappeenrannan kantakaupungin kaukolämpöverkostossa Kaukaan Voima tuottaa pääosan eli 80–85 prosenttia kaukolämmöstä.

Miten jätevesinäyte koronaseurantaan otetaan?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL aloitti toukokuussa tutkimuksen, jossa seurataan koronaviruksen esiintymistä puhdistamattomassa jätevedessä. Jätevesinäytteitä kerätään laajasti jätevedenpuhdistamoilta eri puolilta Suomea sairaanhoitopiirien alueilta - valtaosasta kuukausittain ja osasta viikoittain. Lappeenrannan Lämpövoiman Toikansuon jätevedenpuhdistamo kutsuttiin tutkimukseen mukaan aluksi kuukausinäytteillä. Näytteenotto on tihentynyt koronavirusesiintymän vuoksi ja nyt loppuvuoden ajan näytteenkeruu jatkuu Lappeenrannassa joka toinen viikko.

 

Turvallisuustiedote - Ihalaisen lämpölaitos

Tässä turvallisuustiedotteessa kuvataan Ihalaisen lämpölaitoksen toimintaa ja toiminnasta aiheutuvia vaaratekijöitä sekä niihin varautumista.

Turvallisuus on Lappeenrannan Energian ensiarvoisen tärkeä asia.

Talousvedelle tehtiin WHO:n suosittelema riskienarviointi

Lappeenrannan Energia on tehnyt talousveden tuotantolaitosten ja vedenjakeluverkostojen riskinarvioinnin Maailman terveysjärjestö WHO:n suositteleman Water Safety Plan -periaatteen (WSP) mukaisesti. Terveydensuojeluviranomainen on hyväksynyt tämän Lappeenrannan Energian vesilaitosten riskinarvioinnin päätöksellään 19.11.2019.

Vesi ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio kertoo, että riskienkartoitustyö käynnistyi syyskuusta 2018 alkaen työpajoina, joita pidettiin oman henkilöstön kok

Toikansuon jätevedenpuhdistamolla korjataan pumppurikkoa

Toikansuon jätevedenpuhdistamon 1-linjan jälkiselkeytysaltaan palautuslietepumppu pysähtyi lauantaina 4.1. iltayöstä.  Tarvittava pumppaus hoidettiin väliaikaisesti asennetulla uppopumpulla ja näin akuutimmalta ongelmalta vältyttiin päivystäjien ripeän toiminnan ansiosta.

Pumpun korjaustyöt aloitettiin heti loppiaisen jälkeen ja korjaustöiden ajan 1-linjan jälkiselkeytysallas on poissa käytöstä. Jätevedenpuhdistus hoidetaan yhden eli 2-linjan jälkiselkeytysaltaan kautta.

Tilaa aihepiirin Lappeenrannan Lämpövoima RSS-syöte

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.