Valon vuosikymmenet valaisee Sataman valojen valohaasteessa

Osallistumme 120-juhlavuotemme kunniaksi omalla valotaideteoksella.
Lappeenrannan Energia
|
Sataman valot 2021 - kuva Lappeenrannan kaupunki
Sataman valot täyttävät huomenna lauantaina 28.8. kaupunginlahden tienoon päättäen kaupungin kesätapahtumakauden. Lappeenrannan Energian henkilöstö osallistuu tänä vuonna tapahtuman valohaasteeseen omalla kierrätysteemaisella valotaideteoksella.

Pieni joukko energialaisia osallistui ideoimaan ja toteuttamaan Sataman valojen valohaasteen keräämällä lamppuun sopivaa ja historiateemaamme kuvaavia materiaaleja. Valotaideteoksen nimi on juhlavuoden mukaisesti Valon vuosikymmenet. Sitä kuvastaa 12 hehkulampun näköistä yksittäistä led-lamppua ja sen verkostossa soljuvat muut kierrätysmateriaalit.

Lampun varjostimen pyöreä runko sai luonnollisesti mallinsa Energian pyöreästä liikemerkistä. Koko taideteokseen luonnon ilmavirran tuoma liike kuvastaa ikuista virtaa, mikä liikkuu Energian kaikissa tuotteissa - sähkössä, vedessä ja lämmössä.

- Runkoon on kiinnitetty muun muassakäytettyä sähkökaapelia, vanhojen vesimittareiden vedenvärisiä lasikansia ja erilaisia putkiverkkojen tiivisteitä, kertovat taideteoksen ideointiin ja toteutukseen osallistuneet Riitta Moisio ja Kirsi Ojapelto. Tarkkasilmäinen voi hahmottaa kierrätysmateriaaleista toteutetut juhlavuoden numerotkin. 

Sataman valojen haasteen valot syttyvät lauantaina 28.8.2021 kello 16 ja ne jäävät valaisemaan useammaksi päiväksi Kasinon puiston puihin. Valotaideteoksia kannattaa käydä ihailemassa erityisestä ilta- tai aamuhämärässä, jolloin niiden moniulottuvuudet ovat parhaimmillaan.

Lue lisää Sataman valot -tapahtumasta

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.