Seuraa kulutustasi astetta tarkemmin!

Energian säästäminen onnistuu parhaiten, kun tietää kuinka paljon ja milloin energiaa käyttää.
Lappeenrannan Energia
|
Seuraa kulutustasi astetta tarkemmin MinunEnergiasta
Ota käyttöön MinunEnergia ja seuraa sähkön, lämmityksen ja vedenkulutuksen tietoja säännöllisesti. Tee energiansäästötoimia ja seuraa tuloksia, miten ne vaikuttavat. Hyödyt näkyvät myös laskuillasi.

Omaa sähkönkulutustaan aktiivisesti seuraavat ja energiankäyttöön liittyviä asumistottumuksiaan muuttavat kotitaloudet säästävät tutkitusti kymmenen prosenttia talvikuukausien sähkönkulutuksesta. Tämä on suoraa säästöä sähkölaskussa. Kirjaudu sisään MinunEnergiaan ja tutustu palvelun tarjoamiin tietoihin.

Tarjoamme sinulle asiakkaanamme maksuttoman sähkön, kaukolämmön ja veden kulutuksen seurantapalvelun. Sähkön kulutusta voi seurata myös Fingridin Datahub-asiakaspalveluportaalin kautta.

Hyödynnä online-palvelua kulutukseesi perehtymisessä

MinunEnergia.fi osoitteessa toimivasta online-palvelustamme näet kulutushistoriasi jopa vuosia taaksepäin. Olethan jo tarkastellut, miten kulutuksesi on muuttunut eri ajanjaksoilla?

Kun mietit energiansäästömahdollisuuksia, tutustu viikko- ja vuorokausinäkymiin, josta näet mihin tunteihin kulutuksesi painottuu. Mikäli asut kaukolämpökodissa tai lämmität ensisijaisesti puulla tai öljyllä, sähkönkulutuksesi painottuu lähinnä hereilläoloaikaan. Tutki vuorokauden kulutuspylväitä ja selvitä, mihin kohteisiin sähköä kuluu.

Veden osalta omakotitaloasujat näkevät palvelusta vuosikulutuksensa tai voi seurata veden kulutustietoja tiheämminkin, jos ilmoittaa vesimittarin lukemaansa MinunEnergiaan säännöllisesti. Rivi- ja kerrostalojen kulutustiedoissa kannattaa kääntyä kiinteistöä hoitavan puoleen - säästöä syntyy yleensä, kun vedenkulutustakin yhdessä seurataan.

Korkeimmat kulutuspiikit syntyvät esimerkiksi sähkösaunan lämmityksestä ja kylpyhuoneen lattialämmityksestä.
Myös sähköauton lataus ja lisälämmityslaitteet näkyvät kulutuslukemissa.

Tutustu, miten kiinteistöalan ammattilaisena isännöitsijä hyödyntää MinunEnergiaa oman kotitaloutensa energiatehokkuudessa.

Tasaa sähkön käyttöä eri tunneille

Energian riittävyyden kannalta sähkön kulutusta tulisi ohjata nykyistä tasaisemmin. Aamuisin ja illansuussa ovat valtakunnalliset huippukulutustunnit, jolloin kulutusta on vähennettävä ja siirrettävä toiseen ajankohtaan. Tämä on tärkeää myös kiinteähintaisen sähkösopimuksen tehneille. Siirrä kaikki tarpeeton kulutus toiseen ajankohtaan arkiaamujen ja alkuiltojen tunneilta. Lue lisää kulutuksen ajallisesta siirtämisestä.

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.