Näin viestimme poikkeustilanteissa

Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energian pääviestintäkanava arjessa ja poikkeustilanteissa on verkkopalvelu lappeenrannanenergia.fi.
Lappeenrannan Energian pääviestintäkanava arjessa ja poikkeustilanteissa on verkkopalvelu lappeenrannanenergia.fi. Sähkön, lämmön ja veden häiriötilanteissa viestimme asiakkaille suoraan häiriötekstiviestein ja sähköpostilla.

Kun jotain poikkeuksellista tapahtuu, jolla on vaikutusta sähkön, lämmön ja veden palveluihin, kannattaa seurata lappeenrannanenergia.fi -sivustoa säännöllisesti.

Ennakoivista kunnossapitoon ja verkostojen rakennuksiin liittyvät tuotteiden katkot tiedotetaan asiakkaille suoraan häiriötekstiviestein ja -sähköpostein. Yllättävissä katkoissa viestit pyritään lähettämään asiakkaille mahdollisimman nopeasti. Lyhyistä katkoista emme viesti erikseen vaan tarvittaessa niistä tehdään häiriötiedote verkkopalveluumme, jos katkoalue on ollut suuri tai koskettanut satoja tai tuhansia asiakkaitamme. Tuotteidemme saatavuuteen liittyvät katkotiedot näkyvät myös sähkön ja veden ja lämmön häiriökartoilla.

Poikkeus- ja häiriötilanteiden tiedottamista tehdään myös Energian somekanavilla (Facebook, Twitter), tarvittaessa Lappeenrannan kaupungin verkkopalvelussa (lappeenranta.fi) sekä yhteistyössä median kanssa.

Mikäli sähkökatko tai verkkoliikenneyhteyksien kaatuminen estää Energian suoran tiedonvälityksen, kannattaa kuunnella YLE Lappeenrannan lähetyksiä. Yle toimii tuolloin viranomaisyhteistyössä tiedonvälittäjänä. Tätä varten kotona kannattaa olla aina saatavilla paristoilla toimiva radio. Myös autoradion välityksellä voi kuunnella paikallisia tilanneohjeita. Lisäksi tietoa jaetaan valmiuskeskuksista (ks. seuraava kohta), joita erilaisissa kriiseissä kaupunkien ja kuntien toimesta voidaan perustaa.

Pitkäkestoinen sähkö-, lämpö- ja vesikatko

Jos sähkön, lämmön tai veden jakelun keskeytyminen on pitkäkestoista, kaupunki tai kunta perustaa yhdessä muiden viranomaisten kanssa valmiuskeskuksen tai useampia sellaisia omiin suuriin tiloihinsa esimerkiksi urheiluhalleille. Niissä on tarjolla välitöntä apua ja neuvontaa selviytymiseen.

Energian verkkopalvelun lisäksi 72tuntia.fi -sivustolta saa ohjeita ja neuvoja pitkäkestoisista katkoista selviytymiseen.

Poliisi- ja pelastusasioissa viranomaiset vastaavat viestinnästä

Poliisioperaatioissa päävastuu on aina poliisilla myös viestinnästä (poliisi.fi) ja pelastustehtävissä pääviestintävastuu on pelastuslaitoksella (ekpelastuslaitos.fi). Näissä tilanteissa emme itse viesti vaan ohjaamme seuraamaan viranomaisten viestintää kyseisistä asioista.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.