Näin tilaat vesiliittymän

Kun rakennat tai saneeraat vesiliittymääsi - ota yhteyttä
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Näin tilaat vesiliittymän
Vesiliittymä on kiinteistökohtainen liitäntä Lappeenrannan Energiaverkot Oy:n vesi ja viemäriverkostoihin toiminta-alueella.

Vesihuollon toiminta-alueen määrittäminen perustuu vesihuoltolakiin. Toiminta-alueeksi määritellään alueet, joilla talousveden toimittamisesta tai viemäröinnistä vastaa kyseinen vesihuoltolaitos ja joilla kiinteistöjen on liityttävä keskitettyyn järjestelmään.

Toiminta-alueen mukaisesti käytössä voi olla vesi-, jätevesi- ja hulevesiliittymät. Tutustu Lappeenrannan veden toiminta-alueiden karttoihimme .

Lausumme vesiliittymästäsi

Ennen rakennusluvan myöntämistä Lappeenrannan Energiaverkot antaa oman lausuntonsa kiinteistösi mahdollisuudesta liittyä vesi- ja viemäriverkostoihin. Lausunnosta ilmenevät liittymien paikat sekä liittämis- ja padotuskorkeudet.

Annamme lausunnon ennakkolausuntona tonttikartan liitteenä. Voit tilata lausunnot Lappeenrannan kaupungin alueella Asiakaspalvelukeskus Winkistä, p. 05 616 2220, Villimiehenkatu 1.

Liittymäsopimus hyvissä ajoin 

Liittymätilaukset tehdään teknisen asiakaspalvelun kautta, tilaus tulee tehdä hyvissä ajoin.  Liittymissopimus tulee tehdä ennen uuden kiinteistön liittämistä vesi- ja viemäriverkostoihin.

Sopimuksella sovitaan liittyjän ja Lappeenrannan Energiaverkkojen oikeudet ja velvoitteet. Sopimuksen liitteeksi tarvitaan kaksi sarjaa LVI-asema- ja LVI- piirustuksia. Kun olet allekirjoittanut sopimuksesi, voidaan tilata liitostyö ja mittarointi.

Sammutusvesiliittymästä sovitaan aina erikseen.

Liittymien eli tonttijohtojen uusiminen

Kun suunnittelet veden tonttijohtosi uusimista, ole ensin yhteydessä tekniseen asiakaspalveluumme saneerauksen yksityiskohtien sopimiseksi. Teemme halutessasi tarjouksen saneeraustyöstä tapauskohtaisesti.

Tulevasta runkolinjasaneerauksesta tiedotamme asiakkaitamme kirjeellä ennen töiden aloittamista. Saneerauskohteissa tonttijohdot yritetään aina ensisijaisesti uusia sujutustekniikalla maankaivuutöiden välttämiseksi.

Liittymien saneerauksen jälkeen liittymissopimus päivitetään liittämiskohtien osalta nykyisen käytännön mukaiseksi.

Veden liittymähinnasto ja Palveluhinnasto
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.