Näin tilaat sähköliittymän

Sähköliittymä on kiinteistökohtainen liitäntä Lappeenrannan Energiaverkkojen sähkönjakeluverkkoon.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Näin tilaat sähköliittymän
Liittymä sisältää sähkökaapelin tontin rajalle saakka ja mittarin sähköpääkeskukseen. Liittymän hankinnassa selvitetään ensimmäiseksi liittymän tarkka sijainti ja pääsulakkeen koko. Ne vaikuttavat hintaan ja toimitusaikatauluun.

Tarvitset nämä tiedot liittymähankintaasi varten

Liittymätilausta varten sinun tarvitsee koota erilaisia tietoja liittymätarjousta varten. Voit tilata liittymän näppärästi MinunLiittymä-palvelussamme. Sijaintitiedot selviävät parhaiten karttakuvasta, asemapiirustuksesta tai seutukartasta sekä rakennuksen pohjapiirustuksesta, johon on merkattu tulevan mittauskeskuksen sijainti. Lisäksi tarvitaan liittymäpaikan osoite, kortteli ja tonttinumero tai tilan nimi ja rekisterinumero. Pääsulakkeen koon määrittää sähkösuunnittelija.

MinunLiittymä Näin hankit sähköliittymän -opas

Näiden tietojen perusteella selviää, kuinka paljon työtä liittymän rakentaminen vaatii. Jos liittymä sijaitsee kaava-alueella, on sen saanti nopeampaa. Mikäli liittymä sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella, aiheuttaa sen rakentaminen meille enemmän työtä ja mahdollisten maankäyttölupien yms. hankkimista. Tällöin liittymän saanti voi kestää jopa useita kuukausia.

Kun Lappeenrannan Energiaverkot Oy on saanut kaikki tarvitsemansa luvat ja liittymissopimuksen allekirjoitettuna, on liittymä kytkettävissä sopimuksessa mainittuna ajankohtana. Kytkentä voidaan tehdä sen jälkeen, kun asiakkaan sähköurakoitsija on pyytänyt kytkennän ja mittaroinin urakointilomakkeella Lappeenrannan Energiaverkoilta.  

Liittymän suurentaminen

Liittymän suurentamisesta peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti nykyisen ja tulevan liittymäoikeuden liittymismaksujen välinen erotus. Liittymän suurentamisesta on aina tehtävä uusi sopimus Lappeenrannan Energiaverkkojen kanssa. Tee tilaus MinunLiittymä-palvelussamme.

Liittymän pienentäminen

Liittymän pienentämisestä peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaiset työ- ja materiaalikustannukset.

Enintään 3x63 A:n liittymäasiakkailla säilyy oikeus palata suurempaan 10 vuoden ajan.

Yli 3x63 A:n liittymäasiakkailla ei säily oikeutta palata suurempaan.

Liittymän pienennyksen yhteydessä palautettava osuus suoritetaan vasta, kun liittymä puretaan tai irtisanotaan kokonaan. Tee tilaus MinunLiittymä-palvelussamme.

Keskijänniteliittymien muutokset

Keskijänniteverkossa ei tarjota liittymän pienennystä, vaan vanha liittymä irtisanotaan ja tehdään uusi liittymissopimus liittymismaksuhinnastoon perustuvalla hinnoittelulla joko samalle tai pienemmälle jännitetasolle. Tee tilaus MinunLiittymä-palvelussamme.
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.