Näin tilaat kaukolämpöliittymän

Kaukolämpöliittymä on kiinteistökohtainen liitäntä Lappeenrannan Energiaverkkojen kaukolämpöverkostoon.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Näin tilaat kaukolämpöliittymän
Liittyminen on mahdollista olemassa olevan verkoston alueella. Aloita hankinta liittymissopimuksen tekemisellä.

Liittymissopimuksen tekemistä varten tulee sinun asiakkaana toimittaa Lappeenrannan Energiaverkoille kopio kiinteistön asemapiirustuksesta ja lämmönjakohuonetason pohjapiirroksesta. Muiden kuin pientalojen (alle 1000 m3) tulee lisäksi toimittaa kiinteistön lämmitystä koskevat LVI-suunnitelmat. Voit toimittaa piirustukset sähköisenä MinunLiittymä-palvelussamme tai paperisena tekniseen asiakaspalveluumme.

MinunLiittymä

Liittymisestä kaukolämpöverkkoon maksat kaukolämpösopimuksessa mainitun liittymismaksun. Liittymismaksu tulee olla maksettu ennen lämmöntoimituksen aloittamista.  

Kaukolämpöverkkoon liittyminen

Lappeenrannan Energiaverkot asentaa kaukolämpöjohdot kaivantoon ja laitehuoneeseen sekä eristää sisälle asennetut kaukolämpöjohdot mittauskeskus mukaan lukien. Talojohtokaivannon saa peittää vasta kartoituksen jälkeen. Pientalorakentajan vastuulle jää vain talojohdon kaivu- ja täyttötyöt tontin rajalta tekniseen laitehuoneeseen saakka. Talojohdon asennusaikataulusta tulee sopia erikseen.

Kaukolämpölaitteiden asennustyöt tulee teettää Lappeenrannan Energiaverkkojen hyväksymällä urakointiliikkeellä.  

Kaukolämpöasennusten käyttöönotto

Ennen lämmöntoimituksen aloittamista kiinteistössä on oltava

  • liittymismaksu maksettu
  • paine- ja käyttöönottotarkastus suoritettu ja hyväksytty
  • lämpömäärän mittauksen sähköistys ja asennusalusta (sähköurakoitsija) asennettu

Lämmöntoimituksen aloitus tapahtuu ainoastaan Lappeenrannan Energiaverkkojen toimesta. Kuluttajan laiteasennusten valmistuttua, urakoitsija tilaa Lappeenrannan Energiaverkoilta käyttöönotto- ja lopputarkastukset. Lopputarkastus on suoritettava ennen rakennusvalvonnan lopputarkastusta.

Tutustu luotettavaan kaukolämpöön ja sen asentamiseen liittyviin ohjeisiin ennakkoon

Rakentajan tulee vaatia putkiurakoitsijalta kaukolämpölaitteiden käytön opastusta. Lisätietoa kaukolämmöstä ja sen laitteistosta löydät Energiateollisuuden Kaukolämpö.fi-sivustolta.

Perehdythän tarkemmin  Energiaverkkojen kaukolämpömittarin asentamiseen ja kaukolämpöjohtojen liitoksiin liittyviin ohjeisiimme.

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.