Näin liität tuotantolaitoksesi jakeluverkkoon

Suunnitteletko sähkön pientuotantoa? Katso ohjeet, kun haluat liittää tuotantolaitoksesi jakeluverkkoon.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Suunnitteletko sähkön pientuotantoa? Katso ohjeet!
Tuotantolaitoksesi tulee täyttää sille asetetut tekniset vaatimukset ja se tulee kytkeä jakeluverkkoon annettujen ohjeiden mukaisesti. Ohessa toimintaohjeet pientuotantolaitteiston verkkoon liittämisestä sekä linkki Energiateollisuuden verkkopalveluun tuotantolaitoksen liittämisessä tarvittavista dokumenteista.

  1. Kun suunnittelet pientuotantolaitteiston hankintaa, ota yhteys Tekniseen asiakaspalveluumme. Tässä vaiheessa tarvitsemme tietoomme suunnitteilla olevan laitteiston nimellistehon. Tämän perusteella varmistamme laitteiston liitettävyyden sähköverkkoon.
  2. Laitteiston asentamisesta tulee toimittaa Yleistietolomake Tekniseen asiakaspalveluumme. Huomioittehan että tuotantolaitteisto tulee olla erotettavissa jakeluverkosta erotuskytkimellä. Kytkimen tulee sijaita rakennuksen ulkoseinällä tai tilassa johon verkkoyhtiöllä on vapaa pääsy.
  3. Yleistietolomakkeen saapumisen jälkeen luomme uuden käyttöpaikan tuotantolaitteistolle ja ilmoitamme käyttöpaikkatunnuksen asiakkaalle sähkön ostosopimuksen tekoa varten.
  4. Asiakas tekee sähkönostosopimuksen valitsemansa sähkönmyyjän kanssa ennen laitteiston verkkoon liittämistä. Sähköverkkoon ei tule syöttää sähköä, jolle ei ole ostajaa. Sähköä ostavat sähkönmyyjät voi tarkistaa Energiaviraston ylläpitämästä sähkönhinta –palvelusta.
  5. Kun sopimusasiat ovat kunnossa, annamme luvan laitteiston verkkoon kytkennälle. Laitteistoa ei tule kytkeä sähköverkkoon ennen kuin verkonhaltija on antanut siihen luvan.

Pientuotannon yleistietolomake, Sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon, nimellisteholtaan enintään 100 kVA:n laitos (linkki vie lomaketta ylläpitävän Energiateollisuuden verkkosivustolle)  

Yleistietolomakkeessa pyydetään laitoksen tärkeimmät tekniset tiedot. Lomake tulee täyttää ja toimittaa Lappeenrannan Energian tekniseen asiakaspalveluun ennen laitoksen kytkemistä. Lomakkeen voi lähettää sähköisesti osoitteeseen tekninen.aspa [at] lreoy.fi (tekninen[dot]aspa[at]lreoy[dot]fi).

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.