Miten sähkökatko vaikuttaa kodin lämmitykseen ja veden käyttöön?

Poimimme huomioitavaksi muutaman tärkeän asian!
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan-energia-vesi
Sähkökatkon aikana kodin lämmitys keskeytyy, sillä kiinteistön sisäinen lämminvesikierto vaatii toimiakseen sähköä. Muutaman tunnin sähkökatko ei ehdi viilentää kiinteistöä merkittävästi, mutta katkon aikana ja sen jälkeen on hyvä huomioida muutama seikka. Myös kiinteistön teknisessä tilassa pistäytyminen katkon jälkeen varmistaa, että kaikki on päällisin puolin edelleen kunnossa.

Varo hanasta tulevaa kuumaa vettä

Lämpimän käyttöveden valmistus loppuu sähkökatkon aikana, sillä kiinteistön kiertovesipumput pysähtyvät, ja venttiilit jäävät siihen asentoon, jossa ne olivat katkon alkaessa. Katkon aikana vesihanasta voi edelleen tulla lämmintä vettä, mutta sen käyttöä ei suositella, sillä veden lämpötila saattaa nousta.

Anna lämpötilan tasaantua

Sähkökatkon jälkeen kodin lämmitys ja käyttöveden valmistus käynnistyvät normaalisti, mutta lämpötilojen tasaantumiseen menee hetki. Katkon päätyttyä kannattaa olla varovainen, ettei hanasta tuleva vesi ole liian kuumaa. Poikkeuksellisen kuuma vesi saattaa vaurioittaa kiinteistössä olevia muovi- ja komposiittiputkia. 

Mikäli lämmitys tai käyttövesi ei lähde toimimaan normaalisti, ole yhteydessä isännöitsijään, huoltoyhtiöön tai huoltourakoitsijaan. Mikäli havaitset putkistoissa vuotoa, olethan yhteydessä vikapäivystykeemme lämpö 020 690 468 (mpm/pvm) ja vesi 020 690 467 (mpm/pvm). Päivystämme numeroissa 24/7.

Varmista laitteiden toimivuus

Kaukolämpölaitteiston normaali toiminta kannattaa tarkistaa katkon jälkeen. Laitteiston varoventtiilit saattavat vuotaa pieniä määriä vettä lämmönjakohuoneen lattialle.

Jos kiinteistössä on huoneistokohtaiset lämminvesimittarit, niiden liitokset kannattaa tarkistaa, sillä tiiviste on herkkä suurille lämpötilan muutoksille.

Pysäytä ilmanvaihtokone ennakkoon

Jos kiinteistön ilmanvaihtokoneessa on vesikiertoinen lämmityspatteri, sen sulana pysyminen on hyvä varmistaa pysäyttämällä ilmanvaihtokone ennakkoon, mikäli sähkökatkon ajankohta on ennalta tiedossa.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.