Kaukolämpövuoto voi ilmetä kuumana vesihöyrynä kaivosta

Ilmoita ilmiöstä vikailmoituksiimme.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Energiaverkot päivystää 24/7 kaukolämpövuotojen varalta.
Kaukolämmön vuoto paljastuu kadulla höyryten. Vuodon sattuessa kaukolämpökaivo pumpataan tyhjäksi vedestä ja edessä ovat korjaustyöt, jotka voivat tietää alueella huoltokatkoa lähitulevaisuudessa.

Lämmin vesihöyrypilvi kaivonkannen alta kadulta varsinkin talviaikaan kovalla pakkasella houkuttelee ihmettelemään ilmiötä lähemmin, mutta kannattaa huomioida, että vesihöyry tarkoittaa yli sata asteista vettä kaivonkannen alla ja kaivonkansikin voi olla polttavan kuuma.  Höyryävistä tuuletusputkista ja kaivonkansista tulee asiakkailta ilmoituksia hyvin, mutta kaikki eivät vielä ilmiötä tunnista. Kaltaisista ilmiöistä voi ilmoittaa kaukolämmön vikailmoitusnumeroomme 020 690 468.

Energiaverkkojen palvelukumppani Elvera Oy:n lämmön huoltopartiot kiertävät alueilla päivittäin tarkastamassa kaivoja, mutta kaikkia vuotoja ei havainnoida aina kierron aikana. Putkistojen iät ja heikoimmat lenkit paikallisesti Energiaverkoilla tiedetäänkin, mutta aina on mahdollista, että vuoto yllättäen ilmenee. Kaikki ilmoitukset ja havainnot höyryävistä kaivonkansista otetaan mielellään vastaan vikailmoitusnumerossamme.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.