Kaukolämmityksellä edullisin kokonaisratkaisu

Aloitusinvestointinakin kaukolämpölaitteisto on edullisin.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Kaukolämpö on edullinen kokonaislämmitysmuoto.
Kaukolämpö on energian hyötykäytöstä syntyvä luotettava kiinteistöjen ja käyttöveden lämmitysmuoto, jonka hintakehitys on vakaa. Biopolttoaineella tuotettu kaukolämpö on kokonaistaloudellinen lämmitysmuoto.

Selvästi edullinen aloitusinvestointi

Kaukolämpö on selkeästi edullinen

Kustannusvertailu perustuu tilanteeseen, jossa kaukolämpöön tai sitä monimutkaisempiin lämmitysjärjestelmiin ei synny mitään huolto- tai korjauskustannuksia. Energiavertailu perustuu 7/2017 vallitseviin energiahintoihin sekä arvioituun vuosittaiseen 2%:n hinnanmuutokseen. Muiden lämmitysmuotojen investointikustannukset perustuvat 6/2015 tarjouskyselyyn Etelä-Karjalan alueella.

Vakaa hintakehitys

Kaukolämmöllä on vakaa hintakehitys

Esimerkkilaskelmassa vertailu on tehty pientaloon, jossa arvioitu energiamäärä vuodessa on 18 MWh. Arvioitu energiahinnan muutos 2 % vuodessa. Kaikissa lämmitysratkaisuissa aloitusinvestoinnin takaisinmaksuaika on 10 vuotta ja korko 5 %.

Kaukolämpö pitää luonnon puhtaana

Lappeenrannan Energian kaukolämmön energialähteet 2019

Kaukolämmön energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on Lappeenrannassa huippuluokkaa. Kaukolämpöä tuotetaan pääasiassa uusiutuvilla energialähteillä, puutähteillä ja metsähakkeella. Uusiutuvien energialähteiden ansiosta kaukolämmön ympäristövaikutukset, mm. hiilidioksidipäästöt, ovat vähäiset. 

Lappeenrannan Energian vuonna 2019 tuottaman kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 91 g/kWh, kun valtakunnallinen arvo oli 130 kg/MWh. ​

Kaukolämmön CO2-päästöt olivat 30 % pienemmät kuin Suomessa keskimäärin. Oheisesta kaaviosta näet, miten kaukolämpömme on hiilidioksidin ominaispäästöt ovat pienentyneet merkittävästi viime vuosina:

Lappeenrannan-energian-kaukolämmön-ominaispäästöt-2019

Kaukolämpö on Lappeenrannassa jatkossa entistäkin ympäristöystävällisempää, sillä Lappeenrannan Energian uusi tuote, Vihreä Kaukolämpö, tuotetaan hiilineutraalisti. Vihreän Kaukolämmön tuotannossa energialähteistä 100 prosenttia on uusiutuvaa puuperäistä polttoainetta, joten se on erittäin ekologinen lämmitysvalinta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.