Kaukolämmityksellä edullisin kokonaisratkaisu

Aloitusinvestointinakin kaukolämpölaitteisto on edullisin.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Kaukolämpö on edullinen kokonaislämmitysmuoto.
Kaukolämpö on energian hyötykäytöstä syntyvä luotettava kiinteistöjen ja käyttöveden lämmitysmuoto, jonka hintakehitys on vakaa. Biopolttoaineella tuotettu kaukolämpö on kokonaistaloudellinen lämmitysmuoto.

Selvästi edullinen aloitusinvestointi

Kaukolämpö on selkeästi edullinen

Kustannusvertailu perustuu tilanteeseen, jossa kaukolämpöön tai sitä monimutkaisempiin lämmitysjärjestelmiin ei synny mitään huolto- tai korjauskustannuksia. Energiavertailu perustuu 7/2017 vallitseviin energiahintoihin sekä arvioituun vuosittaiseen 2%:n hinnanmuutokseen. Muiden lämmitysmuotojen investointikustannukset perustuvat 6/2015 tarjouskyselyyn Etelä-Karjalan alueella.

Vakaa hintakehitys

Kaukolämmöllä on vakaa hintakehitys

Esimerkkilaskelmassa vertailu on tehty pientaloon, jossa arvioitu energiamäärä vuodessa on 18 MWh. Arvioitu energiahinnan muutos 2 % vuodessa. Kaikissa lämmitysratkaisuissa aloitusinvestoinnin takaisinmaksuaika 10 vuotta ja korko 5 %.

Kaukolämpö pitää luonnon puhtaana

lappeenrannan-energia-kaukolammon-energialahteet-2017

Kaukolämmön energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on Lappeenrannassa huippuluokkaa. Kaukolämpöä tuotetaan pääasiassa uusiutuvilla energialähteillä, puutähteillä ja metsähakkeella. Uusiutuvien energialähteiden ansiosta kaukolämmön ympäristövaikutukset, mm. hiilidioksidipäästöt, ovat vähäiset.

Vuonna 2017 kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästöt olivat 74 kg/MWh, kun valtakunnallinen arvo oli 149 kg/MWh. Kaukolämmön CO2-päästöt olivat siis 50 % pienemmät kuin Suomessa keskimäärin.

lappeenrannan-energia-kaukolammon-ominaispaastot-2017

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.