Hyödynnä ilmalämpöpumppua astetta tehokkaammin

Samalla säästät sähkölaskussa ja energiankulutuksessa.
Lappeenrannan Energia
|
Ilmalämpöpumppua säädetään kaukosäätimellä
Käytä ilmalämpöpumppua oikein ja huolla säännöllisesti, niin saat siitä parhaan hyödyn. Sähkölämmitteisissä taloissa sen huolellinen käyttö säästää jopa 30 prosenttia kokonaisenergiankulutuksesta.

Ilmalämpöpumppu on järkevä investointi ja oikein käytettynä säästää lämmityskustannuksissa. Pienillä säädöillä ja huoltotoimilla varmistat ilmalämpöpumpun energiatehokkaan käytön.

Toimi näin:

  • Varmista, että ilmalämpöpumppu on käytössä ennen muita lämmitysjärjestelmiä. 
  • Jos varsinainen lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, aseta päälämmityksen sisälämpötilan asetusarvo 2–4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle. Esimerkiksi patteritermostaatit 17–19 °C ja lämpöpumppu 21 °C.
  • Alenna lämpötila-asetuksia poissaolon ajaksi (myös päälämmityksen). Kotiuduttua hyödynnä ilmalämpöpumpun suurta puhallintehoa lämpötilan nostamiseksi nopeasti.
  • Käytätkö takkaa tai uunia lisälämmityksessä? Tarkista, että ilmalämpöpumpun automaattinen viilennystoiminto on kytketty pois päältä.
  • Puhdista sisäyksikön suodattimet säännöllisesti, mieluiten kerran kuukaudessa. Suodattimet on helppo irrottaa laitteen kannen takaa ja imuroida kevyesti puhtaaksi.
  • Tarkkaile ulkoyksikköä talvella ja puhdista varovasti siihen kertyvä lumi ja jää.

Ilmalämpöpumpulla saavutettava säästö riippuu talon koosta ja sähkönkulutuksesta. Suhteellisesti suurimmat säästöt saadaan ominaiskulutukseltaan ja pinta-alaltaan suurissa taloissa. Koska talossa tarvitaan paljon lämmitystehoa neliötä kohden, säästöpotentiaali on suurempi kuin keskikokoisissa tai pienissä taloissa.

 

Katso Motivan Asiaa energiasta -videot

Ilmalämpöpumpun energiatehokas käyttö

Ilmalämpöpumpun suodattimen puhdistus

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön huolto 

 

Lähde: astettaalemmas.fi

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.